Știri: „Carmina Burana”, „La Traviata” și „Tango. Radio & Juliet”, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

74
Afis Carmina Burana 17.02 ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă în săptămâna 15–21 februarie 2021 trei titluri celebre din repertoriul universal și vă invită în Sala Mare de Spectacole să ne bucurăm împreună de emoția coregrafiilor și a interpretărilor vocal-simfonice de excepție.

Miercuri, 17 februarie 2021, începând cu ora 18.30, vă invităm la spectacolul Carmina Burana de Carl Orff, în viziunea regizorală a lui Alexandru Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Carmina Burana este o cantată scenică profană, elementul reprezentativ fiind corul. Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele şi poeziile din latina veche, germana Evului Mediu şi franceza aceleiaşi perioade, dintr-un manuscris din secolul al XIII-lea, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

Sâmbătă, 20 februarie 2021, începând cu ora 18.30, vă propunem spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Spectacolul readuce în atenția  publicului celebra poveste emoționantă a curtezanei care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX-lea, Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman Dama cu camelii, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspirație pentru opera sa, La Traviata (premiera absolută: 6 martie 1853, Teatrul La Fenice din Veneția), a cărei primă reprezentație la București a a avut loc în anul 1856.

Duminică, 21 februarie 2021, începând cu ora 18.30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio & Juliet  în coregrafia lui Edward Clug. Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurată ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în Tango, cât și în Radio and Juliet. În Tango, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în Romeo and Juliet mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul Tango. Radio and Juliet, pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate. Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dornici să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii în link-ul: https://operanb.ro/vouchere/

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Comunicat al Operei Naționale București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.