Știri: ”Catedralele Unirii”, conferință de istoria artei (2 aprilie 2018, București)

433
catedralele unirii conferintă de istoria artei

Luni,  2 aprilie 2018, ora 19.00, la sediul administrativ din Calea Griviței 64-66 (Sala ”Iosif Naghiu”) al Muzeului Național al Literaturii Române va avea loc o conferință inedită susținută de Augustin Ioan despre ”Catedralele Unirii. Arhitectura ortodoxă între cele două războaie mondiale”.

După Primul Război Mondial, edificarea de noi lăcașuri de cult ortodox avea de făcut față la două provocări: prima era extensională, legată de dublarea teritoriului și de sporirea numărului de credincioși, plus ridicarea bruscă a scării orașelor. A doua era legată de construcția identitară, când această bruscă expansiune era, cumva, subminată de o ceva mai slabă identitate națională în concertul celorlalte națiuni emergente/succesoare din Europa.
Vom urmări împreună acest proces de devenire și cristalizare interioară, prin intermediul edificării de lăcașuri de cult.

Augustin Ioan este unul dintre marii noștri arhitecți și profesori de arhitectură, fiind autorul a numeroase studii de arhitectură și de teologie.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.