Știri: „Cehov in Show Business”, după Jane Martin, în premieră la Teatrul Mic (26 noiembrie 2021, București)

16
afis cehov in showbusiness

Teatrul Mic din București prezintă, vineri, 26 noiembrie 2021, ora 19.00, la Sala Atelier (Constantin Mille 16), premiera spectacolului Cehov in Show Business, după piesa Anton in Show Business de Jane Martin, în versiunea regizorală semnată de Ștefan Lupu.

În centrul acțiunii evoluează trei femei dornice să joace teatru și să fie distribuite, în uma unui casting, în piesa „Trei surori” a dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Comedia irezistibilă abundă în dialoguri explozive și situații ce provoacă râsul, construite inteligent și cu ironie de către regizorul Ștefan Lupu, alături de actorii Ruxandra Enescu, Mihaela Rădescu, Oana Pușcatu/Irina Velcescu, Claudia Prec, Radu Zetu și Bogdan Talașman.

„M-a cucerit în primul rând textul american, contemporan, bine scris, cu umor și influențe cehoviene. Spectacolul este un amalgam de puncte de vedere pentru că vorbește despre teatru ca instituție, despre condiția actorului mai ales, dar și despre condiția oamenilor din teatru- regizori, designeri, producători, cei care susțin teatrul prin finanțări…Se împletesc mai multe situații legate de condiția artistului. Avem perspectiva actorului, dar și perspectiva regizorului, perspectiva producătorului, cel care promite bani și până la urmă se retrage din varii motive. Astfel, publicul își va putea alege punctul de vedere pe care îl consideră a fi cel mai important sau cel mai adevărat.

Există o replică pe care o îndrăgesc foarte mult și ar fi reprezentativă pentru spectacol, este o indicație a personajului-regizor, în cadrul scenei de casting, referitor la cum ar vrea să fie «…comic, comic, comic, comic, tragic.» – Ștefan Lupu. 

Piesa Anton in Show Business scrisă de autoarea americană Jane Martin a reprezentat un hit încă de la debut, fiind prezentată în cadrul celei de-a 24 ediție a Humana Festival of New American Plays și câștigatoare în anul 2001 a prestigiosului premiu Steinberg New Play acordat de către Asociația Criticilor de Teatru American.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului Mic (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Următoarele reprezentații vor avea loc în datele de 3 și 17 decembrie, ora 19.00, la Sala Atelier – Constantin Mille nr. 16.

Cehov in Show Business după Anton in Show Business de Jane Martin. Traducerea: Ruxandra Enescu. Distribuția: Holly: Ruxandra Enescu; Liz: Oana Pușcatu / Irina Velcescu; Casey: Mihaela Rădescu; Kate: Claudia Prec; Ben: Radu Zetu; Andy, Ralph, Wikewitch: Bogdan Talașman; Regia: Ștefan Lupu; Scenografia: Silvia Horobeanu; Producător delegat: Arti Trandafir. Light design:Roxana Docan. Video design: Ovidiu Cristache. Sound design: Dan Vasile.

Comunicat al Teatrului Mic din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.