Știri: Celebrarea Zilei Internaționale a Femeii la ICR Tel Aviv – colocviul româno-israelian „Femeia evreică în cultura universală” (11 martie 2021)

43
icr tel aviv

În vederea celebrării Zilei Internaționale a Femeii, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, împreună cu A.M.I.R. (Organizația Israelienilor Originari din România), va organiza colocviul „Femeia evreică în cultura universală”.

Evenimentul, în limbile ebraică și română, va avea loc în data de 11 martie 2021, la ora 18.30, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a A.M.I.R. – shorturl.at/hrxR2 și difuzare pe pagina oficială de Facebook a  ICR Tel Aviv https://www.facebook.com/icr.telaviv/

Moderată de Iris Lackner și Elinor Kroitoru, discuția, a cărei temă va fi contribuția femeii evreice la istoria culturii din România și Israel, le va avea ca invitate pe: Maia Morgenstern, actriță și director al Teatrului Evreiesc de Stat din București; Felicia Waldman, cercetător și lector universitar la Universitatea din București; Lia Konig, actriță; Sylvia Hershcovitz, cercetător la Universitatea „Bar Ilan”. De asemenea, în preambulul evenimentului, publicului virtual îi va fi oferită o prezentare video despre femeile evreice, importante personalități culturale din România și Israel.  Cuvinte de deschidere: Dita Gara, reprezentant A.M.I.R., și Martin Salamon, director ICR Tel Aviv.

Prin acest proiect, ICR Tel Aviv va sărbători Ziua Internațională a Femeii prin promovarea contribuției femeilor evreice la istoria și cultura României și Israelului.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.