Știri: Ciclu de conferințe pe tema căderii comunismului în Europa centrală și orientală (11 – 13 decembrie 2019, Valladolid, Spania)

35
valladolid conferinte 30 ani caderea comunsimului

Institutul de Studii Europene din Valladolid, în colaborare cu Muzeul Universității din Valladolid, Centrul Ceh de Cultură, Institutul Polonez de Cultură, Ambasada Ungariei și cu Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid, organizează ciclul de conferințe pe tema Țările din Europa centrală și orientală și Uniunea Europeană, 30 de ani de la căderea comunismului. 
În cadrul acestui eveniment, va fi prezentată și expoziția de fotografie 1989: București, Praga, Varșovia.  

Programul seminarului (scurtă prezentare):
Luni, 11 decembrie 2019
9.30 – 13.15: Inaugurarea Seminarului, conferințe și masă rotundă pe tema seminarului;
17.00: Inaugurarea expoziției de fotografie: 1989: București, Praga, Varșovia, la Muzeul Universității din Valladolid, sediul Edificio Rector Tejerina (Plaza de Santa Cruz).
Marți, 12 decembrie
10.00 – 20.00: conferințe și masă rotundă pe tema seminarului.
Miercuri, 13 decembrie
10.00 – 19.00: conferințe și masă rotundă pe tema seminarului.
Loc: Aula del Instituto de Estudios Europeos
Plaza de Santa Cruz 5, 1-a planta, 47002, Valladolid

Programul complet al seminarului se poate consulta accesând următorul link: https://eventos.uva.es/43586/programme/los-paises-de-la-europa-centro-oriental-y-la-union-europea-treinta-anos-despues-1989-2019.html
Mai multe informații: https://eventos.uva.es/43586

Expoziția 1989: București, Praga, Varșovia
Fotografiile artistului român Florin Andreescu completează expoziția 1989: București, Praga, VarșoviaFotografiile compun un complex mozaic alb-negru al istoriei recente a României. Este o perspectivă lipsită de prejudecăți asupra atmosferei tulburi premergătoare momentului care a dus la răsturnarea regimului comunist și a contrastelor care au marcat viața cotidiană din perioada 1989 – 1990; o mărturie prețioasă asupra unor realități românești dureroase, care și-au lăsat amprenta până în zilele noastre.

Florin Andreescu

În urmă cu 20 de ani a fondat editura Ad Libri, de atunci publicând câteva zeci de albume despre România, titluri de mare succes în țară și nu numai. A realizat de asemenea filme documentare pe teme sociale (prezentate și premiate la festivaluri de film în țară și peste hotare), dar și filme de travel/history. În anii ’80 și la începutul anilor ’90, în cadrul unui demers personal, Florin Andreescu a documentat viața de zi cu zi a românilor, imortalizând scene tipice pentru acele vremuri tulburi, de un realism dur. Aceste fotografii au fost publicate în presa vremii de după 1990, apoi au fost incluse în cele două volume Flashback, fiind retipărite cu succes. În 2019, urmează să apară al treilea volum din seria Flashback. În ultimii 10 ani, aceste imagini au fost expuse în România și în mai multe țări europene în cadrul expozițiilor de gen.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.