Știri: Colocviile Brâncuși (8, 9 iulie 2021, Târgu Jiu)

27

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează, în zilele de 8 și 9 iulie 2021, Colocviile Brâncuși, manifestare care continuă seria programelor dedicate Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.

Joi, 8 iulie, de la ora 16.00, la Casa Grădinarului din Parcul central, va fi vernisată expoziția de grup Identități vizuale, al cărei curator este prof. Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expun 22 de artiști plastici din cadrul filialei.

La Galeriile Municipale de Artă din strada Traian, cu începere de la ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției Spectrul speranței 2, a pictorului Marcel Bunea. Acesta este profesor universitar titular la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNARTE București. În cei peste 45 de ani de activitate, Marcel Bunea a fost prezent la galeriile și muzeele de artă din țară și din străinătate cu zeci de expoziții personale și de grup.

Tot în aceeași zi, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din strada Geneva, iubitorii de artă pot participa la vernisajul expoziției de pictură, grafică, gravură și ceramică: Stylistique, un proiect coordonat de Zuzu Caratănase și Doru Strîmbulescu. Curatorii expoziției sunt Răzvan Dragoș și Ovidiu Ionescu. Cuvântul  de deschidere va fi rostit de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară. În continuarea aceluiași eveniment, cei prezenți vor putea audia un recital de chitară clasică susținut de chitaristul Laurențiu Topală. Acesta este redactor și producător muzical la Trinitas TV și Radio Trinitas. A absolvit Academia de Muzică „G. Musicescu” din Chişinău, specializarea interpretare instrumentală – profesor de instrument (chitară).

Parteneri ai manifestării sunt Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, TVR Craiova , modernism.ro, Leviathan și Intell News.

Informații suplimentare despre evenimente se găsesc în programul manifestării.

program colocvii

 

Comunicat al Centrului de  Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.