Știri: Comedie și muzică la Teatrul de Nord din Satu Mare

73
„Cină cu proști”. Foto: Karoly Suveg. Sursa: Teatrul de Nord
„Cină cu proști”. Foto: Karoly Suveg. Sursa: Teatrul de Nord

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord din Satu Mare vă oferă ocazia să petreceți două seri cu veselie, departe de grijile cotidiene.

Marți 15 februarie, de la ora 18.00, se joacă cea mai îndrăgită comedie din ultimii ani, Cină cu proşti de Francis Veber, în regia lui Daniel Vulcu. Spectacolul nu ne prezintă o lume fantastică, ci una cât se poate de palpabilă, cu personaje cât se poate de plauzibile. Cascada de răsturnări de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore. Ce nu vom găsi în relația dintre personajele din această poveste este agresiunea. Găsim minciună, meschinărie, vanitate. Dar sunt atât de cotidiene încât aproape ar putea trece cu vederea dacă nu ar fi contrapunctate de candoarea, naivitatea, generozitatea unui aparent neadaptat ale cărui atribute sunt confundate cu prostia. Evenimentele care se succed în avalanşă au efecte revelatoare asupra personajelor iar publicul asistă la o comedie în care buna dispoziție e molipsitoare iar râsul plin şi sănătos e greu de stăpânit.

Din distribuție fac parte actorii: Ciprian Vultur, Raluca Mara, Sergiu Tăbăcaru, Romul Moruţan, Vlad Mureşan, Alina Negrău și Stelian Roşian.

Miercuri 16 februarie, tot de la ora 18.00, trupa din Metamorfoze vă invită la un spectacol efervescent, 100% interpretat live. Ideea spectacolului are la bază transformarea lui Gregor Samsa în gândac. Căutându-și noua identitate, Gregor nimerește într-un grup al metamorfozaţilor care îşi prezintă, pe rând, povestea de viaţă. Publicul va face cunoştinţă cu nişte personaje amuzante, dar cu substrat trist. Gândacii nu sunt aşa cum învăţase Gregor în şcoală. Furnica este leneşă şi ghinionistă, de cele mai multe ori se împrumută de la greierele cămătar. Greierele cămătar, fost tenor la Opera Română, este acum cel mai mare oportunist. Albina este o fostă profesoară de matematică care râvnește să devină regină. Fluturele filosof se teme să dea din aripi pentru a nu declanșa un uragan în China. Gândacul de Colorado e un fost fermier din Vaslui care folosea mult insecticid. Un personaj amuzant şi greu de uitat este mecanicul auto transformat în Volkswagen Beetle, ajuns aici tocmai din Dorohoi.

Spectacol-concert conceput de cei doi membri ai trupei Fără Zahăr, Bobo Burlăcianu (muzica și regia muzicală) și Bobi Dumitraș (versurile), Metamorfoze are în distribuție actorii: Andrei Stan, Sergiu Tăbăcaru, Cristian But, Andreea Mocan, Roxana Fânață, Dana Moisuc, Adriana Vaida, Vlad Mureșan, Andrei Gîjulete, Romul Moruțan, Raluca Mara, Ioana Cheregi și Cătălin Mareș.

Prețul biletelor: 30 lei (adulți), 20 lei (studenți, elevi, pensionari).

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106,  0786538580.

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.