Știri: Compania Teatrului Odeon din București la Festivalul Internațional de Teatru și Artă de Stradă (TAC) de la Valladolid (25–26 mai 2017)

597
Teatrul Odeon - De vanzare - Gianina Cărbunariu-2

În 25 și 26 mai 2017, pe scena sălii Concha Velasco (LAVA) din Valladolid, compania Teatrului Odeon din București va susține două reprezentații ale spectacolului De vânzare”, după o piesă scrisă și pusă în scenă de Gianina Cărbunariu. Cele două reprezentații sunt incluse în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru  și Artă de Stradă (TAC), desfășurat la Valladolid în perioada 20–28 mai.

Teatrul Odeon revine în peninsula Iberică după succesul înregistrat în cadrul ciclului teatral Una mirada al mondo, organizat de Centrul Dramatic Național din Madrid și Institutul Cultural Român de la Madrid în octombrie 2016, unde trupa bucureșteană a prezentat o adaptare de Alexandru Dabija a pieseiContra democrației”, semnată de Esteve Soler și De vânzare”.

DE VÂNZARE / FOR SALE

O producție a Teatrului Odeon din București la Festivalul Internațional de Teatru și Artă de Stradă din Valladolid

Gianina Cărbunariu (text și punere în scenă), Marian Ochoa de Eribe (traducere în limba spaniolă), Andu Dumitrescu (scenografia), Florin Fieroiu (mișcarea scenică), Bobo Burlăcianu (muzică)

Interpreți: Alina Berzunţeanu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Gabriel Pintilei, Alexandru Potocean, Gabriel Răuţă, Mihai Smarandache

Gen: teatru protestatar și documentar

Spectacolul va fi jucat în limba română cu traducere simultană la căști în limba spaniolă.

Informația referitoare la cele două reprezentații va fi actualizată în curând.

Bilete: http://www.vayaentradas.com/eventos/ficha/1860-25-y-26-05-2017-teatrul-odeon-rumania-tac-valladolid

Gianina Cărbunariu (1977) este considerată un “copil teribil” al teatrului românesc contemporan. A studiat regie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale”, unde a fost admisă în 1999. Alături de alți trei colegi, a format grupul DramaAcum, care nu doar a adus o infuzie de piese dramatice noi, ci a permis și traducerea în limba română a unor piese europene cu o circulație redusă.

Spectacolul său Stop the Tempo, realizat după prima piesă a Gianinei Cărbunariu, i-a adus aprecieri critice favorabile. În 2004, Cărbunariu a fost invitată în cadrul secțiunii dedicate noului teatru european a Bienalei de la Wiesbaden (Germania). În ultimul deceniu, spectacolele sale au fost jucate pe scene din Paris, Berlin, Dublin, New York, Istanbul, Viena, Nice ori Lepzig, pentru a numi câteva dintre ele. A doua piesă,Kebab”, pe care a început să o scrie în timpul rezidenței teatrale de la Royal Court Theatre din Londra, a fost reprezentată inițial la Teatrul Foarte Mic din București.

Cele mai reprezentative dintre piesele scrise și montate de Gianina Cărbunariu sunt ”mady-baby.edu”, ”Tipografic majuscul”, ”Stop the Tempo”, ”Tigrul siberian”, ”20/20”, ”Sado-maso blues bar”, ”Sold Out”, ”Solitaritate”. Acest ultim spectacol a fost prezentat la Madrid, la Teatrul La Abadía în perioada 23-24 ianuarie 2015, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.