Știri: Concert-dans: Michael Abramovich și Maria Giambona (10 iulie 2017, Berlin)

969
Alexander Camarro, ”Dansatoarea și Pianistul”, 1930
Alexander Camarro, ”Dansatoarea și Pianistul”, 1930
Michael Abramovich Foto © Markus Schadel
Michael Abramovich. Foto: © Markus Schadel

Luni, 10 iulie 2017, ora 19.30, la Camaro Haus din Berlin (Potsdamer Straße 98 A, D-10785), cu ocazia expoziției ”Tribute to Iris Barbura”, Institutul Cultural Român în colaborare cu Fundația Camarro vă invită la o seară muzicală cu celebrul pianist Michael Abramovich și cu dansatoarea și coregrafa Maria Giambona, de la Staatsballett Berlin. Artiștii aduc un omagiu operei dansatoarei române Iris Barbura (1912–1969).

După încheierea studiilor la începutul anilor 30 la București, Iris Barbura își perfecționează stilul de dans în sfera dansului expresionist german, la Berlin și Dresda. Primele coregrafii proprii iau naștere în anul 1938, pe compoziții pentru pian de Claude Debussy și François Couperin. Mai târziu, Barbura ajunge să lucreze la Berlin, unde cariera ei cunoaște o primă perioadă de vârf, între altele în cadrul Hebbel-Theater; în cabaretul artistic de factură suprarealistă Die Badewanne, al artistului Alexander Camarro, transpune în dans picturi ale modernității clasice.

Maria Giambona Foto © Mikele Ferra
Maria Giambona. Foto: © Mikele Ferra

Michael Abramovich și Maria Giambona se inspiră din lucrarea lui Alexander Camarro, ”Dansatoarea și Pianistul”: în cadrul programului lor reînvie atmosfera unei seri tipice de dans din anii ’20 și ’30. Se lasă inspirați, de asemenea, din repertoriul artistic al lui Iris Barbura. Vor fi interpretate compoziții de François Couperin, Claude Debussy și Frédéric Chopin.

Bilet: 10 euro, 7 euro preț redus. Intrarea publicului: ora 19.00. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că numărul de locuri este limitat.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.