Știri: Concert de colinde cu corurile Sound și Vox Medicalis la București (20 decembrie 2016)

993
Corul Vox Medicalis & Corul Sound - Dupa Datini Colindam Concert Muzica Corala

Corurile Sound (sub bagheta lui Voicu Popescu) și Vox Medicalis (sub bagheta lui Tudor Ionescu) vor susține mâine, 20 decembrie 2016, începând cu orele 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept din București, un inedit concert de colinde tradiționale.

Evenimentul este organizat de Asociația Vox Medicalis pentru Excelență în Artă și Medicină, cu sprijinul SAEM Energomontaj și împreună cu Fundația Culturală SOUND, Fundația Medicina și Muzica, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Asociația Națională Corală din România, Societatea Studenților în Medicină din București, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Intrarea este liberă!


Corul Vox Medicalis este un ansamblu semiprofesionist de elită ce promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica bună în general, iar cea corală în special. Corul este format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din București, ca și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale. Corul a luat ființă în 2009, sub conducerea lui Tudor Ionescu, pe atunci student la Facultatea de Medicină, actualmente medic rezident ORL.

Corul Vox Medicalis – „Mociriță” și „Joc”de Radu Paladi/Dan Mihai

În cei șapte ani de activitate, formația a susținut peste 170 de concerte pe cele mai mari scene ale capitalei și ale țării (Sibiu, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Fălticeni), având și activitate la nivel internațional: trei stagiuni la Ruse, în Bulgaria. A colaborat cu ansambluri și artiști de renume: Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din București (un fel de frați cu vreo 60 de ani mai mari), sub bagheta Maestrului Iosif Ion Prunner, Camerata Regală, Orchestra de Barockeri, Orchestra de Cameră „Imperioso”, Orchestra de Cameră „Pro Musica”, Ansamblul Repicco, cu sopranele Felicia Filip, Alexandra Tărniceru, Ana Cebotari, cu tenorul Ionuț Popescu, cu organista Simona Săndulescu, cu pianistele Adina Cocargeanu și Liana Mareș, cu violonistul Mihail Ghiga, cu actorii Maia Morgenstern și Radu Gheorghe etc.

În Cartea de Onoare a corului, alte mari personalități ale culturii românești au consemnat aprecieri neprețuite: sopranele Angela Gheorghiu, Mariana Nicolesco, Oana Andra, Maeștrii dirijori Horia Andreescu, Voicu Enăchescu și mulți, mulți alții. În anul 2013, corul a demarat un șir de concerte intitulate „Giuvaere”. Primul din această serie a fost cel de „Giuvaere corale laice românești”, scoțând la iveală bogății inestimabile ale patrimoniului de origine cultă și folclorică românească. În mai 2014, corul prezintă „Giuvaere corale religioase românești”, iar în 2015, formația continuă tradiția cu „Giuvaere ale Renașterii corale”, intrând în subtilitățile stilistice de interpretare ale pieselor din acea epocă. Pentru 2017 se planifică episodul 4, „Giuvaere din operete și musicaluri”.

Corul Sound – După datini colindăm

Corul Sound a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi de la diverse facultăţi bucureştene. Repertoriul abordat este creat pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi universal, parcurgând marile epoci creatoare, de la muzică medievală, la creaţii contemporane, dar şi lucrări din zona divertismentului muzical. Din 1994, corul este condus de dirijorul Voicu Popescu, iar din 1995 începe activitatea artistică a grupului (recitaluri, participări la diferite emisiuni de radio şi televiziune, festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale). În palmaresul său, Sound-ul a adunat numeroase deplasări în străinătate, însemnând participări la festivaluri, concursuri şi turnee artistice sau umanitare. Concursurile internaţionale i-au adus trei medalii de aur, două de argint, premii întâi şi premii ale publicului sau premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului. În 2010, corul cucereşte Marele Premiu al Festivalului de Muzică Corală de la Ohrid, Macedonia.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.