Știri: Concert de jazz al formației Bega Blues Band din România în Place du Grand Sablon din Bruxelles (27 mai 2017)

719
Bega Blues Band
Bega Blues Band

Sâmbătă, 27 mai 2017, de la ora 19.45 la ora 21.00, formația de jazz din România, Bega Blues Band, condusă de Johnny Bota, va susține un concert în aer liber, în Place du Grand Sablon din Bruxelles (1000, Bruxelles). Evenimentul, desfășurat sub egida Festivalului  Brussels Jazz Weekend (26–28 mai) este gândit ca o prezentare a pieselor existente pe albumul Brassica Soup”, lansat în 2015, un produs muzical bine primit de critica de specialitate și de public.

”Admirabil scăldat în rădăcinile genului“, ”o fuziune generoasă de ethos popular românesc și de jazz transatlantic, într-un amestec cu cantitatea potrivită de funk, condimentat în mod unic prin vocea Mariei Chioran în exprimarea artistică a patrimoniului muzical românesc.“ – Central and Eastern European London Review

Bega Blues Band, cu Johnny Bota (bas), Mircea Bunea (chitară), Toni Kühn (clape), Maria Chioran (voce), Lucian Nagy (instrumente de suflat) şi Vasile Dolga (baterie), este cea mai longevivă trupă de jazz-blues din România. Activitatea trupei a început în 1983, atunci când Bela Kamocsa și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Brașov.

”Muzica adevărată este o sintagmă preţioasă şi oarecum exclusivistă. Nu suntem, nicicare dintre noi, în posesia monopolului asupra gustului estetic absolut. Curentele variază, stilurile se schimbă rapid, «puriştii» riscă să devină prea rigizi şi desueţi. Ceea ce putem face este să menţinem pretenţiile noastre ridicate faţă de exprimarea artistică autentică.” – Johnny Bota, într-un interviu acordat publicației ”Arta Sunetelor”, în 2010.

Prezent în numeroase festivaluri naționale și internaționale de gen, trupa Bega Blues Band a susținut turnee în Transilvania, în cluburi de jazz din București, din Germania – München, Augsburg sau Schwäbisch Hall.

Brussels Jazz Weekend, recunoscut ca Brussels Jazz Marathon (până în 2016), rămâne unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din Belgia. Ediția de anul acesta vagăzdui 700 de artişti care vor susține 250 de concerte live desfășurate în 50 locaţii diferite din Bruxelles, spații convenționale sau în principalele pieţe centrale ale oraşului. Bruxelles-ul devine capitala europeană a jazz-ului şi va fi conectat pentru trei zile consecutive la ritmurile particulare ale jazz-ului, blues-ului și funk-ului.

Intrarea este liberă.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.