Știri: Zilele Culturii Izbicene: Festivalul-Concurs Național de Poezie ”Până la capăt și înapoi – Ion Stratan” (27 mai 2017, Izbiceni, Olt, România)

1813
festival concurs poezie izbiceni

Primăria Izbiceni, Centrul Cultural ”Tudor Gheorghe” Izbiceni în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt organizează prima ediţie Festivalului-Concurs Naţional de Poezie ”Ion Stratan”, manifestare care îşi propune să stimuleze creaţia literară a tuturor celor care au debutat editorial sau nu au debutat editorial (nu au poezii proprii publicate în volum), descoperirea şi promovarea creatorilor de poezie, valorificarea aptitudinilor cultural-artistice ale participanților și sprijinirea acelor poeți care, obținând recunoașterea juriului în cadrul festivalului nostru, să poată fi ajutați prin publicarea lucrărilor lor într-un volum care va fi tipărit pe cheltuiala organizatorilor. De asemenea, festivalul își propune și promovarea celor mai valoroase reviste literare şi de cultură.

Festivalul își va decerna premiile sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 16.00, la Centrul Cultural ”Tudor Gheorghe” din Izbiceni.

centrul cultural tudor gheorghe izbiceni

Componența juriului
Juriul primei ediții a Festivalului-Concurs de Poezie ”Ion Stratan” este compus din:
George Stanca, scriitor – președintele juriului;
George Smarandache, scriitor, președintele Asociației Culturale Centerinterart România – membru;
Andrei Novac, scriitor – membru.

Premiile concursului
Juriul, format din scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai organizatorilor, va acorda următoarele premii, în sume brute, impozabile:

Autori publicați

Marele Premiu ”Ion Stratan”, în valoare de 1500 lei;
Premiul I, în valoare de 1000 lei;
Premiul II, în valoare de 300 lei;
Premiul III, în valoare de 200 lei;

Autori  nepublicați

Premiul I, 1000 lei;
Premiul II, 800 lei;
Premiul III, 300 lei;
Mențiune, 200 lei
În caz de egalitate a punctajului se va acorda același premiu, iar suma aferentă premiului respectiv va fi împărţită în mod egal între concurenţii aflaţi la egalitate.
Menţiune II, în valoare de 300 lei.

izbiceni radioSe pot acorda premii speciale ale unor reviste de cultură constând în publicarea textelor în paginile acestora, iar lucrările premiate vor fi reflectate în revista „Clipe”, Editura Casa Ciurea și pe postul de radio online izbiceniradio.ro. În condiţiile în care vor exista și alți sponsori sau instituţii de cultură interesate, juriul poate acorda premiile acestora, cu precizarea provenienţei şi destinaţiei sumelor respective şi cu respectarea condiţiilor de popularizare. Concurenţii premiaţi vor fi, în prealabil, anunţaţi telefonic sau prin poşta electronică în vederea participării la festivitatea prilejuită de acest eveniment. Organizatorii nu vor asigura transportul, masa şi cazarea pentru invitaţi şi laureaţi. Laureaţii vor primi în cadrul festivității de premiere diploma şi valoarea premiului obţinut iar în cazul neparticipării la festivitatea de premiere le vor putea primi prin poștă.Lucrările trimise în concurs nu se înapoiază. Câştigătorul Marelui Premiu ”Ion Stratan” nu mai poate participa în concurs, cu lucrări la festival, el urmând să facă de drept parte din juriul următoarei ediții a festivalului-concurs. Laureaţii celorlalte distincţii pot fi admişi în concurs după o perioadă de trei ani de la câştigarea oricărui alt premiu oferit în cadrul festivalului. Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în reviste de specialitate fără a mai cere participanţilor acordul. Organizatorii se obligă să calculeze, să reţină şi efectueze către bugetul statului impozitele datorate de către câştigători, conform prevederilor Legii 571/2003 cu modificările ulterioare, privind Codul fiscal şi legislaţia aferentă, cu menţiunea că orice altă obligaţie privind responsabilităţile cetăţeneşti de natură fiscală cad în sarcina participanţilor.

Organizatorii urează succes tuturor concurenţilor.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.