Știri: Concert de muzică etno-rock susținut de trupa ”Phoenix” (9 decembrie 2019, Berlin)

104
coverphoenix.icr berlin 2019

logo rubrica musica leviathan.roCu ocazia Zilei Naționale a României va avea loc un concert de muzică etno-rock, susținut de istorica trupă ”Phoenix”, luni, 9 decembrie 2019, ora 20.30, la  Sala Mare a Institutul Cultural Român de la Berlin (Reinhadtstr. 14, 10117).

Formația ”Phoenix” este una din cele mai proeminente trupe rock din istoria muzicii românești. S-a remarcat de-a lungul anilor prin diferitele stiluri muzicale abordate. Ceea ce i-a asigurat însă succesul și vizibilitatea pe scena muzicii românești a fost crearea unui nou gen,etno-rock, inspirat din folclorul românesc.

Trupa ”Phoenix” a fost fondată în anul 1962 la Timișoara, în România. De 57 de ani, fidelă numelui ei, trupa continuă să existe, renăscând din propria-i cenușă. ”Phoenix” nu este doar o trupă rock, ci un simbol al rezistenței pașnice și purtător al speranței pentru generațiile care au experimentat și trăit momente dificile în ultima jumătate de secol.

”Phoenix” a susținut mii de concerte în România și în străinătate, inclusiv peste ocean. De-a lungul timpului trupa a avut diverse colaborări cu alți artiști de talie mondială, precum Black Sabbath sau Pink Floyd.

Trupa va interpreta piese celebre precum Ciocârlia, Strunga, Negru Vodă, Meșterul Manole și altele.

Turneul trupei ”Phoenix” la Berlin și Stuttgart este organizat în parteneriat cu Consulatul Onorific al României din Leipzig și cu Forumul Germano-Român AGERO Stuttgart.

Intrarea este liberă.

Comunicat al Institutului Român de Cultură de la Berlin

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.