Știri: Concert de muzică folk în grădina Muzeului Național al Literaturii Române – Alexandru Andrieș (22 septembrie 2017, București)

685
Alexandru Andrieș
Alexandru Andrieș

logo rubrica musica leviathan.roInvitatul de onoare al concertelor din grădina Muzeului Național al Literaturii Române este binecunoscutul artist Alexandru Andrieș, care va concerta vineri, 22 septembrie 2017, ora 20.00, la MNLR Române (Strada Nicolae Crețulescu, nr.8).

Alexandru Andrieș s-a născut la Braşov, pe 13 octombrie 1954. Prietenii îi spun ”Alexe”. A absolvit Institutul de Arhitectură ”Ion Mincu”, promoţia 1980. În prezent, este conferenţiar doctor la Institutul de Arhitectură ”Ion Mincu”. Este membru în Uniunea Arhitecţilor din România, Uniunea Scriitorilor din România, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Cel dintâi concert al său a avut loc în 1974, la Club A, Bucureşti, iar cel dintâi disc ”Interioare”, Electrecord, a apărut în 1984. Cel mai recent a fost lansat la 5 august 2011: ”Incorekt”. Cunoscut pentru cântecele critice pe care le cânta la adresa regimului comunist, arhitectul Alexandru Andrieş nu are nici acum telefon, îl refuză de aproape 20 de ani, iar obţinerea unui interviu nu e treabă ușoară. Îi place să fie profesor (conferenţiar doctor) la Arhitectură. A început să cânte pentru că un prieten student l-a ”obligat aproape” să asculte Beatles. Alexandru Andrieș spune despre sine că este un om vesel, pentru că umorul este cea mai bună armă împotriva oricăror probleme. Pentru că toți cei de vârsta lui preferau să meargă la concerte decât să intre prin expoziţii sau să citească, și-a dat seama că ar fi o idee bună să folosească muzica drept vehicul. ”Mi-am dat seama că aşa ideile mele ar fi auzite de mai mulţi decât dacă aş face nişte picturi sau dacă aş scrie nişte cărţi. Aşa m-am apucat eu de «făcut cântece», iar ele au ieşit aşa pentru că aşa sunt eu. Explicaţia pentru succesul îndelungat, la care nici eu nu m-am aşteptat, cred că este sinceritatea. Iar felul meu de-a fi, glumeţ, m-a făcut să descopăr fabula, anecdota, în care să îmbrac părerile mele la adresa sistemului”, mărturisea într-un interviu Alexandru Andrieș.

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.