Știri: Concert Sergiu Cioiu – Omagiu lui Alexandru Mandy la Teatrul Evreiesc de Stat din București (29 septembrie 2019)

121
concert sergiu cioiu tes

logo rubrica musica leviathan.roDuminică, 29 septembrie 2019, de la ora 19.00, Sergiu Cioiu va susține un eveniment de o mare anvergură artistică, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București – Omagiu lui Alexandru Mandy. Omul-spectacol Sergiu Cioiu, cu o lungă experiență de actor-cântăret, stabilit de peste 35 de ani în Canada, revine în țară pentru acest spectacol. Pe lista de invitați se numără Maia Morgenstern, Maria Gheorghiu, Magda Catone, Doina Spătaru și Mariana Pachiș (sand artist), Lyuba Gordievsky (pian și baian), Vlad Crețu (chitară), Adrian Flautistu (contrabas), Dan Incrosnatu (percuție).

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii ’60 – ’70, care a lansat mari piese de succes precum Cântecul vântului, Glasul tău, Pentru cine?, Merçi, Bécaud, Poarta sărutului, Masa tăcerii, Coloana fără sfârşit, Primul loc de pe pământ, Dintr-un milion sau Cine a găsit tinereţea mea…

Albumele discografice, apărute intre 2016 – 2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul teatrului, pentru publicul amator.

Sergiu Cioiu este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale”, Arta Actorului, promoția 1964.

În perioada 1964 – 1967, este angajat al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din București. În august 1965, selecționat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. În cunoscuta revistă ”Le Figaro”, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tinereții) şi cu Marcel Mouloudji. Din anul 1966, îmbrățișează o carieră de artist independent, performând pe diferite scene din România, Europa (Franța, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) și Israel. Între 1972 și 1975, este actor al Teatrului de Operetă ”Ion Dacian” din București. În perioada 1975 – 1982, este  profesor de actorie pentru învățământul artistic la Școala Populară de Artă din București, la catedrele de actorie și canto. În această perioadă, înființează ”Teatrul de hârtie”, un teatru-studiu bazat pe dramatizări din poezia românească. Spectacolele de poezie și muzică, realizate de Sergiu Cioiu, au fost premiate în cadrul unor festivaluri naţionale. În anul 1982, părăsește țara împreună cu familia și se stabilește mai întâi în Franța, apoi în Canada, la Ottawa. În Canada, oferă ateliere de Arta Actorului la University of Ottawa, colaborează cu Teatrul Municipal din Hull (Théâtre de l’Île), continuă o activitate de actor, interpret de cântec și poezie.

Din 2016, revine anual în România cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Brașov, Caracal, Cluj, Constanţa, Craiova, Iași, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea. Tot în 2016, lansează, prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice. În primăvara anului 2016, lansează un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de scriitoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

Biletele pentru evenimentul de duminică, 29 septembrie sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.