Știri: Concert ZMEI3 la clubul de jazz Porgy&Bess din Viena

549
concert zmei3 viena

logo rubrica musica leviathan.roInstitutul Cultural Român de la Viena organizează miercuri, 20 septembrie 2017, la ora 20.30, la clubul de jazz Porgy&Bess din Viena, un concert al trupei ZMEI3: Paula Ţurcaş (voce), Mihai Victor Iliescu (chitară, voce), Oli Bott (vibrafon) şi Arnulf Ballhorn (bas). Grupul va prezenta albumul de debut intitulat ”Rough Romanian Soul”, înregistrat live într-un sat din Transilvania și lansat în aprilie 2016 de casa de discuri Six Degrees Records din San Francisco. Albumul a fost produs în anul 2015 împreună cu producătorul Ian Brennan, laureat al premiului Grammy.

ZMEI3 este un grup muzical româno-german stabilit la Berlin. ZMEI3 au reinventat muzica tradițională şi au compus melodii noi în limba română. Deși trăiesc în afara României, muzica lor spune povești despre oamenii și locurile pe care artiștii le-au lăsat în urmă, dar pe care le poartă în suflet.

În 2016 ZMEI3 au cântat pe scena celui mai mare festival de World Music din Marea Britanie – WOMAD și au susținut o sesiune live la BBC Radio 3, precum și trei interviuri exclusive pentru BBC. Anul acesta a apărut în premieră mondială la PRI – Public Radio International din SUA documentarul ZMEI3 – A Trip To Transylvania regizat de jurnalistul german Roman Rhode de la publicaţia Der Tagesspiegel.

Paula Țurcaș (voce), soprană de muzică barocă, a absolvit Hochschule Musik und Theater Zürich şi Conservatorio della Svizzera Italiana din Lugano. Pentru ZMEI3 a renunțat la cariera clasică în căutarea unui adevăr artistic mai simplu, mai conectat la problemele oamenilor.
Mihai Victor Iliescu (chitară, voce) a studiat Drept la București și Londra, apoi a fost director de creație în publicitate. În 2009 a plecat la Berlin, unde a schimbat viața de birou cu viața pe scenă. A creat grupul ZMEI3 în 2011, scrie versurile pentru trupă și tot el a iniţiat noul stil muzical Rough Romanian Soul.
Oli Bott (vibrafon) a studiat muzica cu Gary Burton la Berklee College of Music, Boston. După ce a cântat prima oară în România a fost atât de inspirat încât de atunci compune muzica pentru ZMEI3.
Arnulf Ballhorn (bas) a studiat contrabasul la Universitatea de Arte din Berlin și cântă la Komische Oper, precum și în numeroase proiecte de jazz, tango și muzică experimentală.

Arhiva rubricii Musica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.