Știri: Concertul Extraordinar de Paști, susţinut de Corul Naţional de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin” (9 aprilie 2017)

594
Corul Madrigal

Duminică, 9 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte Concertul Extraordinar de Paști, susţinut de Corul Naţional de Cameră ”Madrigal- Marin Constantin”. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro și au prețuri care variază între 50 și 250 RON.

Concertul de anul acesta coincide cu Sărbătoarea Floriilor și include atât piese cu specific pascal, cât și creații celebre ale maestrului Marin Constantin, care au făcut istorie în repertoriul cântului coral. ”Prima parte a concertului extraordinar de Paști cuprinde muzică din literatura universală, din Renaștere până în contemporaneitate, iar în a doua parte vom prezenta exclusiv muzică românească: bizantină, tradițională și modernă”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului Național de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin”.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

Biroul de presă al Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”

”Ecco la primavera” de Francesco Landini, Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”, dirijor: Anna Ungureanu, Festivalul ”George Enescu”, 2015. Înregistrare TVR

Nicolae Lungu, ”Doamne, auzi glasul meu”, Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”, dirijor: Voicu Popescu. Înregistrare Trinitas

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.