Știri: Conferința de presă pentru deschiderea oficială a Festivalului Internațional „George Enescu” (27 august 2021)

27
2021 George Enescu International Festival

logo George Enescu International Festival 2021Festivalul Internațional „George Enescu” invită jurnaliștii să participe la conferința de presă care marchează deschiderea oficială a ediției jubiliare. Întâlnirea va avea loc vineri, 27 august 2021, de la ora 13.30, la Sala Palatului, Sala Coloanelor, nivelul 2. 

Dintre artiști, vor fi prezenți dirijorul Paavo Järvi, violonistele Hilary Hahn și Sarah Nemțanu, care vor lua parte la concertul de deschidere a Festivalului, din 28 septembrie; dirijorul și Kristjan Järvi, care va dirija concertul susținut de Orchestra Mării Baltice, pe 30 august, la Ateneu.  Directorul artistic al Festivalului Enescu, dirijorul Vladimir Jurowski, se va alătura întâlnirii prin zoom, începând cu ora 14.00. De asemenea, sunt așteptați să participe directorul executiv al Festivalului, Mihai Constantinescu, reprezentanți ai Ministerului Culturii, Televiziunii Române, Radio România, ai sponsorilor Festivalului. Discuția va fi moderată de Oana Marinescu, directorul de comunicare ale Festivalului „George Enescu”.

În seara de 28 august, cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (28 august–26 septembrie) se deschide cu Rapsodia română în Re major op. 11, nr. 2, de Enescu, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Paavo Järvi.

Jurnaliștii sunt rugați să confirme prezența până joi, 26 august, ora 16.00, la adresa de email simona@festivalenescu.ro.

Având în vedere obligațiile contractuale ale ARTEXIM cu artiștii straini, vă rugăm ca participanții la conferința de presă de vineri să prezinte Certificatul Verde Covid la intrare și să poate mască.

Conferința de presă va fi transmisă în direct și pe www.festivalenescu.ro și pe pagina de Facebook a Festivalului.

Informații suplimentare

Festivalul Internațional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști. 

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, care va apărea peste câteva zile, veți putea citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Arhiva George Enescu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.