Știri: Conferința ”Revoluția Română din 1989 – context, cauze, consecințe” (11 decembrie 2019, Berlin)

72

Miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19.00, la Institutul Cultural Român ”Titu Maiorescu” din Berlin (Reinhardtstr. 14) va avea loc conferința jurnalistei de la Radio Europa Liberă, dr. Anneli Ute Gabanyi, despre evenimentele din decembrie 1989.

Revoluția Română din 1989 – context, cauze, consecințe este titlul prelegerii ce va fi susținută de dr. Anneli Ute Gabanyi la sediul Institutului Cultural Român ”Titu Maiorescu” din Berlin, în cadrul ciclului de conferințe În Dialog. Evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la evenimentele istorice din decembrie 1989 va cuprinde teme propuse de dr. Anneli Ute Gabanyi (născută în 1942 în București), cercetător politic, critic literar, jurnalist și filolog, care activează de mai multe decenii în Germania.

Temele prelegerii sunt: contextul internațional și cauzele interne ale revoluției române; opoziția împotriva regimului; etapele revoluției; fuga lui Nicolae Ceaușescu și preluarea puterii de către Frontul Salvării Naționale; lupta împotriva ”teroriștilor” până la execuția dictatorului; confirmarea noului regim prin alegeri; consecințe pentru perspectivele integrării euro-atlantice ale României.

După o carieră în cadrul Radio Europa Liberă (ca analist și șef al secției de cercetare pentru România) și la Institutul de Studii Sud-Est-Europene de la München, dr. Gabanyi a publicat o serie de cărți, studii şi articole științifice despre România sub comunism, revoluția anului 1989, procesul de tranziție instituțional, politic şi economic al României, integrarea țării în UE şi NATO, dr. Gabanyi a lucrat din 2001 ca cercetător asociat al Institutului German pentru Studii Internaționale și Securitate din Berlin. A publicat de asemenea numeroase studii despre Republica Moldova.

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.