Știri: Conferințele de joi se reiau la Palatul Suțu cu o temă referitoare la artizanat – de la moștenirea culturală la antreprenoriatul social (16 ianuarie 2020, București)

98
conferinta artizani mmb

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București îi invită pe toți cei interesați să participe la Conferința de joi, 16 ianuarie 2020, ora 18.30, susținută de Mihai Pătru pe tema ”Artizani și artizanat: de la moștenire culturală la antreprenoriat social”. Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (B-dul Ion C. Brătianu, nr. 2). Coordonator conferințe de joi: Cătălin D. Constantin

În ultimii ani, discuția despre păstrarea și promovarea tradițiilor meșteșugărești, a artizanatului și a meșterilor artizani a câștigat și în România din ce în ce mai mulți adepți. De cele mai multe ori dezbaterea se axează însă asupra moștenirii culturale, aspecte precum cele economice, de sustenabilitate financiară, inovație, impact social la nivelul comunităților de meșteșugari și chiar dinamica pieței globale în sectorul ”lucrului manual” fiind mult prea puțin luate în considerare. Dincolo de mândria națională și încărcătura emoțională, atunci când se vorbește de ia românească sau cerga de Maramureș, artizanatul – cu tot ce implică de la producător la cumpărător – este o afacere de miliarde de dolari la nivel global cu totul specială datorită impactului social pe care îl poate genera.

Mihai Pătru este Senior Fellow la Universitatea din California – Riverside unde a creat și, în prezent, coordonează primul pre-accelerator pentru antreprenori sociali al universității. Este co-fondator al proiectului ”Mozaique”, care își propune conectarea artizanilor la piața globală, în prezent fiind cooptați în această inițiativă peste 25 artizani din Guatemala și România. De asemenea, consiliază diverse proiecte de antreprenoriat social care lucrează cu meșteșugari în Mexic și Statele Unite. A prezentat despre implicarea în acest domeniu la George Washington University Textile Museum din Washington DC, Harvard Social Entrepreneurship Conference, organizată de Harvard Business School și la Universitatea Johns Hopkins din Washington DC. A scris pe acest subiect pentru Fashion Revolution și NEST.

Bilet intrare: 10 lei.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

1 COMENTARIU

  1. Regăsesc în imagine două suveici binecunoscute la razboiul (stativele) mamei, pe care o ajutam să întindă urzeala.
    E frumos, se lucrează modele minunate cu fir de melana sau cu alte tipuri de fire.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.