Știri: De la „Stille Nacht” la „Bună dimineața, la Moș Ajun”: concert de Crăciun la Sala Radio (22 decembrie 2021)

33
Afis Sala Radio 22 dec 2021_Concert Craciun (1)

logo rubrica musica leviathan.roMiercuri, 22 decembrie 2021, de la 19.00, Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio vă invită la un frumos concert de Crăciun, la Sala Radio sub bagheta dirijorului József Horváth. Repertoriul festiv al serii cuprinde de la partituri compuse de Händel sau Wagner la îndrăgitele colinde românești ca Am plecat să colindăm sau Bună dimineața, la Moș Ajun! (în orchestrația semnată de S. Pautza), dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional ca Joy To The World, Ave Maria sau Stille Nacht (în orchestrația realizată de J. Horváth).

Îi veți aplauda pe scena Sălii Radio pe soliștii vocali Mediana Vlad – soprană, Liviu Indricău – tenor, Olga Murariu Craia – soprană, Grazziella Frangulea – mezzosoprană, Nicolae Simonov – tenor și Cristian Ruja – bas, alături de Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.

Cariera artistică a dirijorului József Horváth este legată în primul rând de Opera Națională Română Cluj-Napoca și de Opera Maghiară din același oraș. Ca dirijor invitat, acesta a condus orchestrele filarmonicilor din țară, a fost aplaudat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, Orchestrei de Cameră Radio și Orchestrei Simfonice RTVE din Madrid și a dirijat, de asemenea, la Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi, Opera Naţională Timişoara, Opera Brașov, Opera Naţională din Budapesta. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele două opere clujene.

Dirijor al Corului Academic Radio din 2016, Ciprian Țuțu a propus o diversificare și o modernizare a repertoriului ansamblului. Născut la Braşov, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din orașul natal (specializarea Pedagogie Muzicală – dirijat cor academic şi masterat în Stilistică dirijorală).

Din anul 2000, Ciprian Ţuţu este și dirijor al Corului „Gheorghe Dima” din Braşov. Activitatea sa dirijorală cuprinde manifestări artistice diverse, de la spectacole de operă, până la concerte à cappella, cu acompaniament, precum şi vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din ţară şi străinătate. Ca dirijor al corului mixt  „Gheorghe Dima”, a concertat în anul 2005 alături de orchestra Filarmonicii ”Dmitri Șostakovici” din Sankt-Petersburg (în program oratoriul Matthäus-Passion de J.S. Bach), iar în anul 2007 a prezentat, alături de Filarmonica din Roma, o lucrare contemporană – oratoriul San Camillo de Lellis de Collafranceschi.

Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Comunicat Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.