Știri: De Ziua Naţională a Culturii, Festivalul „Enescu” oferă publicului concertul susţinut de Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru în ediţia 2021

21
Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței, Sala Palatului, 14 septembrie 2021. Foto: Andrei Gîndac
Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței, Sala Palatului, 14 septembrie 2021. Foto: Andrei Gîndac

logo rubrica musica leviathan.roConcertul Orchestrei Naţionale a Franţei, dirijat de Cristian Măcelaru – Director Artistic al Festivalului Internaţional George Enescu începând din acest an – este disponibil gratuit spre vizionare pe www.festivalenescu.ro de la ora 12.00 (ora României) şi include o interpretare inovatoare a lucrării Poema română, de George Enescu, cu proiecţii multimedia concepute de regizorii Nona Ciobanu şi Peter Kosir.

Cadoul oferit de Festivalul Internaţional „George Enescu” de Ziua Culturii Naţionale este înregistrarea completă a unuia dintre cele mai aplaudate concerte din cadrul ediţiei 2021 a Festivalului: Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

Concertul este disponibil spre vizionare gratuit, de la ora 12.00 (ora României) şi până la miezul nopţii pe site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro.

Din program fac parte lucrări semnate de Messiaen  Les Offrandes oubliées, Concertul pentru pian şi orchestră în la minor pp. 16 de Edvard Grieg, Poema română de George Enescu şi La Valse de Maurice Ravel. Într-o alăturare pe care Festivalul „Enescu” a lansat-o ca direcţie încă de la ediţiile precedente, interpretează împreună ansambluri reputate la nivel internaţional, alături de ansambluri româneşti de prestigiu: Orchestra Naţională a Franţei şi Corul Filarmonicii „George Enescu” – pregătit de Ion Iosif Prunner, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, solist Denis Matusev. Lucrarea Poema română de George Enescu este prezentată într-o formulă inovatoare, cu proiecţii multimedia semnate de regizorii Nona Ciobanu şi Peter Kosir. Concertul a avut loc pe data de 14 septembrie 2021 la Sala Palatului, în cadrul ediţiei jubiliare a Festivalului „Enescu”.

Sub sloganul Generozitate prin Muzică / Generosity through Music, ediţia 2023 a Festivalului Internaţional „George Enescu” (27 august – 24 septembrie 2023), avându-l ca Director Artistic pe dirijorul Cristian Măcelaru, reuneşte peste 40 de orchestre din 16 ţări diferite, pe unii dintre cei mai reputaţi dirijori în plan internaţional şi peste 150 de artiști de renume. Doar în Bucureşti, în cadrul acestei ediţii se vor desfăşura peste 100 de concerte.

Programul complet al Festivalului „Enescu” 2023 este disponibil pe www.festivalenescu.ro

Festivalul Internațional „George Enescu” este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizatori: ARTEXIM

Co-organizatori: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București

Susținători și parteneri: Rompetrol, CBRE, Brinel/Groupe SNEF, Liliana și Peter Ilica Foundation, La mama, Casa de Flori, Dorna, Paradigma Film, Crowdfavorite, Țucă Zbârcea și Asociații.

Biroul de presă al Festivalului Internațional „George Enescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.