Știri: Dragana Radakovic și Călin Brătescu, invitați în spectacolul „Turandot” la Opera Naţională Bucureşti

223
”Turandot” de Pucini, Opera Națională București. Fotografie de Sebastian Bucur
”Turandot” de Pucini, Opera Națională București. Fotografie de Sebastian Bucur

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă vineri, 7 iunie 2019, ora 18.30 opera semi-stage ”Turandot” de Giacomo Puccini. Regia poartă semnătura lui Ștefan Neagrău, scenografia a fost realizată de Viorica Petrovici, iar conceptul video de către Andreea Bițulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi în calitate de invitat al primei scene lirice a țării. Distribuția: Turandot: Dragana Radakovic – invitată; Calaf: Călin Brătescu – invitat; Liù: Crina Zancu; Timur: Iustinian Zetea; Ping: Florin Simionca; Pong: Andrei Lazăr; Pang: Liviu Indricău; Altoum: Valentin Racoveanu; Mandarinul: Dan Indricău.

”Turandot” este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi, ”1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Premiera mondială a avut loc în 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. La premieră, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până la care compusese Puccini și a spus: ”În acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: ”Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru ”Nessun dorma”, aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 – 13.00 și 14.00 – 19.00).

Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Artmark, Sansha
Partener de tradiție: RFI România
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde.

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.