Știri: Expoziţia ”Colorfields” a artistei Liana Dragomir la Galeria ICR Viena (12 octombrie–17 noiembrie 2017)

504
liana dragomir expozitie viena

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă în perioada 12 octombrie–17 noiembrie 2017 expoziţia ”Colorfields” semnată de Liana Dragomir. Vernisajul va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 18.30, la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040), în prezenţa artistei Liana Dragomir şi a curatorului Ana-Maria Altmann.

”În lucrările Lianei Dragomir procesul de devoalare a experienței plastice și relația dintre formă și culoarea suprafeței joacă un rol central. Artista construiește o țesătură plină de ritm a cărei polisemie se multiplică la infinit hrănind în același timp forța lirică a compoziției. Un joc aparent instinctiv, spontan, comprimă în contraste de culori complementare inundate de lumină o solidă structură cromatică. Suprafața fragmentată a picturii dă naștere unui adevărat mozaic în care încet-încet ochiul avizat citește figuri abia perceptibile.
Artista are un sentiment acut al spațialității culorii. Luminozitatea transformă câmpurile cromatice într-un joc de construcție a proporțiilor care eliberează potențialul energetic al culorilor și potențează valoare tonală a unor acorduri muzicale. Dematerializarea lucrurilor face posibilă animarea acestora, forma și culoarea devenind vehicule ale senzațiilor artistice și suporturi ale memoriei.
Lucrările Lianei Dragomir articulează fragmente și locuri din trecut pe care le ancorează în prezent, depășind orice graniță temporală sau spațială, orice aluzii la o anumită atmosferă. Drept urmare ele au capacitatea de a-și reconfigura propria realitate cromatică, grație unei sensibile redescoperiri periodice. Spații picturale abstracte povestesc viața dintr-o perspectivă sau alta, scoțând la iveală invizibile legături între trecut și prezent în pânze ce recreează dinamic un fir narativ. Poetica unui spațiu expandat. Colorfields. – Ana-Maria Altmann.

Liana Dragomir s-a născut în 1976 la Sibiu. A absolvit în anul 2000 Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. În prezent artista trăieşte şi lucrează la Sibiu și Cluj-Napoca. Liana Dragomir a avut numeroase expoziții în galerii de prestigiu, precum Galeria Ivan (Bucureşti) sau Galeria Plan B (Cluj-Napoca).

Mai multe detalii despre artista Liana Dragomir şi despre lucrările acesteia pot fi accesate la http://www.lianadragomir.ro/.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.