Știri: Expoziția de fotografie “Patrimoniul Românesc, Patrimoniu Universal” la Istanbul (20 decembrie 2016 – 21 ianuarie 2017)

727
Catalin Constantin - World Heritage Sites in Romania

40 de fotografii cu imagini ale siturilor culturale și naturale din România înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO vor fi expuse publicului în cadrul expoziției “Patrimoniul Românesc, Patrimoniu Universal” găzduită la Institutul Cultural Româna din Istambul. Vernisajul expoziției semnate de Cătălin D. Constantin va avea loc în data de 20 decembrie 2016, ora 18:30, la sediul Institutului Cultural Român – Istanbul din apropierea Pieței Taksim.

Cele șase situri culturale înscrise pe Lista Patrimonului Mondial includ o parte dintre bisericile mânăstirilor din Moldova, mănăstirea Horezu, sate cu biserici fortificate din Transilvania, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Centrul Istoric Sighişoara, diferite biserici de lemn din Maramureş, în timp ce sit-ul natural este reprezentat de Delta Dunării. Toate aceste obiective au fost declarate patrimoniu al umanității grație valorii lor universale și unicității.

În acest an se sărbătoresc 60 de ani de când România a devenit stat membru al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). 

Cătălin D. Constantin predă cursuri și seminarii de antropologie la secția de Studii Culturale, Etnologie a Facultății de Litere de la Universitatea din București și este coordonatorul seriei de albume UNESCO despre patrimoniul mondial din România, publicate la editura Artec, Spania.

I-au fost publicate numeroase cărți și albume de fotografie, dintre care notăm: Ferestre din București și poveștile lor. Carte construită de Cătălin D. Constantin, Peter Pan ART, București, 2015; Mănăstirile din Bucovina, comentarii istorice de Neagu Djuvara, călătorie fotografică de Cătălin D. Constantin, Peter Pan ART, București, 2014; De la ișlic la joben. Modă și lux la Porțile Orientului, text de Constanța Vintilă-Ghițulescu, coordonare editorială și fotografii de Cătălin D. Constantin, Peter Pan ART, București, 2014; The Monasteries of Oltenia, historical notes by Neagu Djuvara, photographic jurney by Cătălin D. Constantin, Iniciativa Mercurio, Valladolid, Spania, 2012 etc.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.