Știri: Expoziția de pictură „Poveste sentimentală” (20–30 aprilie 2021, Iași)

47
imagine expoziție tofan

Sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, marți 20 aprilie 2021, ora 18.00  a avut loc vernisajul expoziției de pictură Poveste sentimentală, ce poartă semnătura maestrului Constantin Tofan.

Profesor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Constantin Tofan aduce în atenţia publicului opere din creaţia proprie care ilustrează concordanţa dintre dragoste și primăvară, anotimp în care iubim și celebrăm natura.

Etalate pentru prima dată și construite pe un subiect de factură emoțională, lucrările se disting printr-o calitate perfectă a execuţiei, fiind valorificate și dintr-o perspectivă interdisciplinară înspre marca vizuală a compozițiilor și tehnicilor proprii de autor.

În spaţializarea tematică descoperim o poezie a frumosului, flori și peisaje caracterizate de o sensibilitate deosebită, cu puternice note de contrapunct și spaţii fluide pline de romantism prin care curg în tandem seva culorilor și talentul marelui maestru.

În cele 10 zile ale expoziției, în perioada 20–30 aprilie 2021 la Galeria de artă „Th. Pallady” din Iași (str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 7-9) ne propunem să facilităm vizitatorilor vizionarea unor minunate poezii multicolore!

Evenimentul a fost prezentat de criticul de artă Maria Bilașevschi.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.