Știri: Expoziția „Luptă și suferință. Polonezii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial” (31 august–30 septembrie, Râmnicu Vâlcea)

15
Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

logo rubrica historia leviathan.roMiercuri, 31 august 2022, la ora 11.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, va avea loc vernisajul expoziției Luptă și suferință. Polonezii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, realizată la inițiativa Institutului Polonez din București.

Expoziția prezintă destinul Poloniei care a fost atacată pe 1 septembrie 1939 de Germania și pe 17 septembrie de Uniunea Sovietică, într-un demers ilustrat prin fotografii obținute din arhivele diferitelor țări, inclusiv din colecțiile românești.

În ciuda superiorității numerice a ocupanților, polonezii au constituit, de-a lungul întregului război mondial, o rezistență armată puternică, atât pe teritoriul țării lor, cât și pe alte fronturi și câmpuri de luptă din întreaga lume.

Expoziția este constituită din 16 panouri și poate fi vizitată până pe data de 30 septembrie 2022, în intervalul orar 9.00–19.00.  

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.