Știri: Expoziția Națională de Artă Naivă (26 octombrie–26 decembrie 2021, Piteşti)

35
Lucrare de Dumitru Ştefănescu-ŞTEF
Lucrare de Dumitru Ştefănescu-ŞTEF

În perioada 26 octombrie26 decembrie 2021, Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș prezintă a 53-a ediție a Expoziției Națională de Artă Naivă în incinta Galeriilor de Artă din Pitești.

Galeria de Artă Naivă din Pitești este amplasată în Str. Armand Călinescu nr. 44 (corpul C). A fost primul muzeu de artă naivă din țară, Piteștiul fiind considerat de peste 30 de ani o adevărată capitală a artei naive românești.

În muzeu sunt expuse lucrări de pictură, sculptură și grafică naivă, semnate de maeștri consacrați ai genului, precum: Gheorghe Babet, Gheorghe Boanca, Costel Bogatu, Anca Bota, Valentin Bota, Mihai Dascalu, Costel Iftinchi, Ion Maric, Petru Mihuț, Ghiță Mitrachita, Ion Negru, Ion Nicodim, Emil Pavelescu, Catinca Popescu, Gheorghe Radu, Calistrat Robu, Gheorghe Doja, Mihai Vintilă etc.

La această manifestare au fost invitaţi artiști plastici consacrați ai artei naive din toate zonele țării. Brăila este reprezentată de trei artiști plastici: Adina Ştefănescu-Bobu, Ruxanda Ciupercă-Ruxy și Dumitru Ștefănescu-ȘTEF, fiecare expunând câte 2 lucrări.

Din cauza epidemiei de COVID-19, vernisajul se va desfăşura online marți, 26 octombrie, ora 10.00 și se va transmite în direct pe site-ul Muzeului din Pitești.

Organizatorii vor trimite fiecărui participant Diploma și Catalogul cu toate lucrările expuse.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.