Știri: Expoziția ”Scriitori români în Primul Război Mondial”, la Sofia

338
expozitie itineranta primul razboi mondial

Expoziția ”Scriitori români în Primul Război Mondial”, realizată de Muzeul Național al Literaturii Române cu ocazia Anului Centenar, a ajuns și la Academia Bulgară de Științe (ABS), cu sprijinul Institutului pentru Literatură din Sofia, pe 21 noiembrie 2018. În deschidere au fost invitați să vorbească Elka Traykova, directorul Institutului pentru Literatură, și Anița Grigoriu și Loredana Voicilă din partea Muzeului Național al Literaturii Române. Evenimentul a continuat cu prezentarea lucrării Bogății ale literaturii medievale din România și Bulgaria de Anissava Miltenova, profesor în cadrul Institutului pentru Literatură.

Panourile expoziției ”Scriitori Români în Primul Război Mondial” conțin fotografii, pagini de corespondență, memorii, jurnale, obiecte de colecție ale scriitorilor români, provenind din arhiva Muzeului Național al Literaturii Române în cea mai mare parte, dar și documente din alte instituții, cum ar fi Arhivele Naționale ale României și arhiva Academiei Române.

La eveniment au luat parte Excelența Sa Ion Gâlea, Ambasadorul României în Republica Bulgaria, profesori, cercetători, studenți, precum și vizitatori interesați de literatura de război și de povestea din spatele scriitorilor evocați.

Aceste manifestări culturale au avut loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Institutului pentru Literatură – ABS.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.