Știri: Expoziția „Spirou et les Droits de l’Homme” la Palatul Suțu din București

29
Sursa foto: Muzeul Municipiului București
Sursa foto: Muzeul Municipiului București

rubrica museum leviathan.roSpirou et les Droits de l’Homme este titlul expoziției dedicată apărării și promovării drepturilor omului și prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiștii din spațiul franco-belgian. Expoziția itinerantă, inițiată în 2018, prezentată la sediul Națiunilor Unite de la Geneva și în alte țări europene, marchează cea de-a 80-a aniversare a revistei „Spirou” – ce poartă numele unui erou care, potrivit ONU, a protejat întotdeauna pe „cei slabi și a luptat împotriva inegalităților” și care, prin urmare, poate fi considerat un ambasador adecvat pentru drepturile omului – și cea de-a 70-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Acum, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București vă puteți întâlni cu adevărata poveste a lui Spirou prin intermediul expoziției aniversare Spirou et les Droits de l’Homme, organizată de delegația Wallonie – Bruxelles, dar și cu lucrările elevilor de la școala Aletheea, într-o expoziție prezentată în cadrul celei  de-a 7-a ediții a Salonului BD – Povești din București în benzi desenate.

În luna decembrie a anului trecut, delegația Wallonie – Bruxelles, reprezentată de domnul David Royaux, le-a făcut cunoștință elevilor școlii Aletheea cu legendarul personaj belgian prin intermediul expoziției mai sus amintite. Inspirați de expoziție, elevii claselor de gimnaziu și-au invitat colegii mai mici de la clasele a III-a și a IV-a să participe, timp de două săptămâni, la ateliere de benzi desenate susținute de autorul BD Mihai I. Grăjdeanu. El i-a purtat într-o călătorie prin lumea fascinantă și plină de simboluri a benzilor desenate. Coordonatorul proiectului este Andreea Cotițosu, profesor de limba franceză la Școala Privată Aletheea.

Expoziția se poate vizita până la finalul lunii august 2020.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.