Acasă Agora Știri: Expoziție foto-documentară Panait Istrati în cadrul proiectului ”România e acasă” (27...

Știri: Expoziție foto-documentară Panait Istrati în cadrul proiectului ”România e acasă” (27 august – 21 septembrie 2018, Brașov)

929
romania e acasa

Consiliul Județean Brașov și Muzeul ”Casa Mureșenilor” din Brașov vă invită luni, 27 august 2018, ora 12.00, la vernisajul expoziției foto-documentare Panait Istrati, la secția de literatură Casa Ṣtefan Baciu (str. Gh. Baiulescu nr. 9).

Expoziția Panait Istrati face parte din proiectul expozițional ”România e acasă”, aflat la cea de a patra serie de vernisaje dintr-un număr total de șase și aduce în atenția publicului un capitol din istoria literaturii române, mărturii de viață și creație ale poetului originar din Brăila. În deschidere vor face prezentări conf. univ. dr. Zamfir Bălan, director adjunct al Muzeului Brăilei ”Carol I” și reprezentanți ai muzeului ”Casa Mureșenilor” Brașov. Expoziția va putea fi vizitată între 27 august și 21 septembrie 2018.

Începând cu 27 august 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918,  cinci personalități, ca un simbol al unității tuturor provinciilor românești, vor fi evocate și în alte orașe: Emil Cioran, la Iași și Brăila, Ṣtefan Baciu, la Brăila și Slatina, Ioan Petru Culianu la Slatina și Sibiu, Panait Istrati la Sibiu, Eugen Ionescu, la Brașov la Iași. La începutul lunii noiembrie 2018 ”se vor reîntâlni” în orașul Marii Uniri, Alba-Iulia. Expozițiile vor fi completate cu activități educaționale adresate tinerilor.

Calendarul expozițional a debutat în 14 mai 2018 și se derulează în cadrul proiectului cultural ”România e acasă”, program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ṣtefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati.

Proiectul este realizat de Muzeul ”Casa Mureșenilor” din Brașov, cu finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național și cu sprijinul partenerilor săi: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Muzeul Brăilei ”Carol I”, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Județean Olt, Muzeul Național al Unirii Alba-Iulia. Proiectul se încadrează în aria Promovarea Culturii Scrise și se desfășoară în perioada mai – noiembrie 2018.

”Proiectul nu reprezintă în mod necesar pozitța Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

NICIUN COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: