Știri: ”Familia Addams” deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior din București (13 septembrie 2019)

92
Fotografie de Vlad Catană
Fotografie de Vlad Catană

Teatrul Excelsior prezintă, în zilele de 13 și 14 septembrie 2019, premiera absolută în România a musicalului ”Familia Addams”, un spectacol ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Este cel de-al doilea titlu de musical pe care artistul îl montează la Excelsior, după succesul înregistrat de ”Our Ladies of Perpetual Succour” (”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”). Noua producție marchează debutul stagiunii 2019 – 2020 a singurului teatru din România distins cu un titlu în Cartea Recordurilor.

Excentrica familie care cucerea publicul larg odată cu versiunea cinematografică omonimă din anii ‘90 i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de ”normală”, și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o turnură neașteptată în noaptea când ”prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va provoca ambele familii să își reconsidere limitele (a)normalității și rezistența în fața schimbării.

Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” – Răzvan Mazilu.

Alături de tânăra echipă de actori a Teatrului Excelsior, Răzvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit: numere muzical-coregrafice senzaționale, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare și o echipă artistică și de creație care a investit energie, pasiune și entuziasm în materializarea fiecărui detaliu scenic. Noul spectacol creat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior îi transpune pe faimoșii Addams într-o altă dimensiune și explorează estetica macabrului dintr-o perspectivă hiper-ludică, reflectată și în decorurile ingenioase imaginate de Sabina Spătariu. Un plus de savoare comică îl imprimă spectacolului traducerea și adaptarea libretului, semnate Carmen Stanciu, alături de versiunea în limba română a songurilor, realizată de Alex Ștefănescu.

Dincolo de umorul negru și de extravaganțele Addams-ilor, de micile sau marile ciudățenii ascunse în interiorul oricărei familii, publicul va fi surprins să descopere o poveste plină de candoare care vorbește despre valori profunde ce ar putea caracteriza orice familie: iubirea, sinceritatea, înțelegerea, respectul. Cine spune că o familie aparent neobișnuită nu s-ar putea confrunta cu provocările oricărei familii obișnuite; și viceversa?

Bilete, pe platforma bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).
Detalii, pe https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe pagina de Facebook, @teatrulexcelsiorbucuresti.

”Familia Addams”

Libretul: Marshall Brickman & Rick Elice. Muzica și versurile: Andrew Lippa. traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu. Traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu. Distribuția: Gomez Addams, Lucian Ionescu; Morticia Addams, Oana Predescu / Camelia Pintilie; Wednesday Addams, Ana Udroiu; Pugsley Addams, Matei Hotăranu; Unchiul Fester, Mihai Mitrea / Radu Mitrea; Bunica, Aida Avieriței; Lurch, Mircea Alexandru Băluță; Alice Beineke; Maria Alexievici; Mal Beineke,  Doru Bem; Lucas Beineke, Dan Pughineanu; Strămoșii:Marchiza,  Andreea Hristu; Clownul,  Alex Popa; Mireasa, Iulia Samson; Soldatul, Dan Clucinschi; Balerina, Loredana Cosovanu, Gangsterul,  Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu. Producția muzicală: Alexei Turcan. Decoruri: Sabina Spătariu. Lighting design: Costi Baciu. Peruci, machiaj: Octavian Mardale. Școala de Machiaj Prostetic: Video: Cristian Niculescu. Asistent coregrafie: Monica Petrică. Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova. Pregătirea muzicală: Maria Alexievici. Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici. 

Recomandat: 12+

Durata: 2h 30 min (cu pauză).

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Arhiva Teatrului Excelsior

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.