Știri: Festivalul Filmului Românesc în Tenerife (12 noiembrie–17 decembrie 2020)

44
Imagine din filmul „Dragoste 1. câine”
Imagine din filmul „Dragoste 1. Câine”

logo rubrica imago leviathan.roFestivalul Filmului Românesc în Tenerife/Muestra de Cine Rumano en Tenerife va fi prezentat între 12 noiembrie și 17 decembrie 2020 în San Cristóbal de La Laguna-Tenerife în colaborare cu Fundación Cristino de Vera-Espacio Cultural CajaCanarias.

Această a treia ediție prezintă șase lungmetraje de producție recentă, ce acoperă diferite circuite cinematografice ale geografiei spaniole, printre care: Cineteca Madrid, Filmoteca de Catalunya în Barcelona, Filmoteca Institutului Valencià de Cultura, Teatro Filarmónica în Oviedo şi, în curând, Filmoteca Zaragoza și Filmoteca de Andalucía în Sevilla.

Ciclul debutează joi, 12 noiembrie 2020, cu proiecția filmului Dragoste 1. Câine/Love 1. Dog, în regia lui Florin Șerban.

România 2018, color, 103 minute

Transilvania, undeva în munți. Într-o dimineață, Simion găsește în pădure o femeie bătută. La început, încearcă să afle cine a bătut-o. Apoi, încearcă să o iubească. Cu violență, cu disperare, cu mânie. Dragoste 1. Câine este povestea de dragoste viscerală între acest pădurar solitar și femeia abandonată în pădure. O poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică, furie și posesivitate. Frica izvorâtă din stomac și legăturile ei cu dragostea. Frica și vulnerabilitățile unei relații care se desfășoară în sălbăticie, departe de oameni, unde binele și răul capătă proporții supradimensionate. Un film în care natura și izolarea invită la contemplare, profunzime a emoțiilor și dimensiuni umane contrastante. Un film despre dragoste. Partea I a trilogiei Dragoste.

Scenariu: Florin Șerban. Imagine: Marcin Koszalka. Protagoniști: Valeriu Andriuță, Cosmina Stratan. Producător: Fantascope Films/Harine Films/The East Company

Gen: dramă.

Web oficial: http://fantascopefilms.ro/untitled/

Selecție de premii și festivaluri: 2018,Sarajevo International Film Festival, Art Cinema Award; 2018, Sarajevo International Film Festival, Cineuropa Award; 2019, Festival de Sarajevo: Premio Cine Europa.

Trailer

Programarea completă (*) – pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film, sinopsis, trailer, fișa artistică, dați click pe titlul filmului:

Joi, 19 noiembrie 2020, ora 19.00  (ora locală) – Dragoste 1. Câine / Love 1. Dog, r. Florin Șerban

Joi, 26 noiembrie, ora 19.00  (ora locală) –Dragoste 2. America / Love 2. America, r. Florin Șerban

Joi, 3 decembrie, ora 19.00  (ora locală) –Un om la locul lui / Un hombre como dios manda, r. Hadrian Marcu

Joi, 10 decembrie, ora 19.00  (ora locală) – La Gomera / The Whistlers, r. Corneliu Porumboiu

Marți, 15 decembrie, ora 19.00  (ora locală) –Ivana cea groaznică / Ivana la terrible, r. Ivana Mladenović

Joi, 17 decembrie, ora 20.00  (ora locală) – Parking, r. Tudor Giurgiu

(*) Programarea poate suferi modificări.

Bilete: intrare gratuită în limita locurilor disponibile.

Vă recomandăm să urmăriți toate informațiile referitoare la Zilele Filmului Românesc pe pagina de Facebook CineRumano, dedicată filmului românesc, și pe pagina noastră de Twitter.

Organizatori: Institutul Cultural Român și Fundación Cristino de VeraEspacio Cultural CajaCanarias.

Comunicat al ICR 

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.