Ştiri: Festivalul Național de Poezie Satirico-Umoristică ”Ion Budai Deleanu”, ediția a-VIII-a (Geoagiu, jud. Hunedoara)

646
Grafică satirică de Cristian Marcu
Grafică satirică de Cristian Marcu

Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură ”Ion Budai Deleanu” a Orașului Geoagiu, organizează în perioada 6–8 iulie 2018 cea de-a opta ediție a Festivalului Național de Poezie Satirico-Umoristică ”Ion Budai Deleanu”. Cu această ocazie se vor desfășura următoarele concursuri pe secțiuni:

I. Secțiunea Poezie satirico-umoristică: la această secțiune se vor trimite un număr de trei poezii cu temă liberă. Sunt acceptate toate speciile aparținând poeziei satirico-umoristice: sonet, rondel, fabulă, parodie, pamflet.
În cadrul acestei secțiuni, epigrama nu va fi luată în considerare.

II. Secțiunea Volume publicate: la această secțiune se vor trimite două volume din fiecare specie a genului satirico-umoristic (poezie, proză, antologii, albume de caricatură, etc.).

Impotant:
Pentru secțiunea Poezie satirico-umoristică, creațiile se vor trimite în câte trei exemplare, tehnoredactate computerizat și însoțite de un motto. În alt plic separat se vor trece datele participanților: Nume și prenume; Adresa exactă: localitatea, strada, numărul, blocul, scara, etajul, apartamentul, județul, codul poștal, numărul de telefon, faxul, e-mailul.

Textele trimise trebuie să fie originale și să nu fi fost publicate până la data premierii, 7 iulie 2018.

Perioada de înscriere pentru secțiunea manuscrise este până în 8 iunie 2018 (data poștei).
Comisia de jurizare va fi alcătuită din membri care se vor stabili ulterior.

Se vor acorda următoarele premii pentru fiecare secțiune:
Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune. Se va acorda și Trofeul Festivalului, concurentului care va întruni cel mai mare punctaj în urma jurizării. De asemenea, juriul și organizatorii vor acorda și diplome speciale. Premiile vor consta în bani, diplome și cărți.

La secțiunea Volume publicate vor participa lucrările tipărite în perioada: ianuarie 2017–mai 2018. Lucrările se vor trimite în două exemplare până la data de 1 iunie 2018, pe adresa menționată, cu specificația ”Pentru concursul de volum”. Volumele destinate concursului nu se restituie, ele intrând în fondul de carte al Bibliotecii Orașului Geoagiu.

La această secțiune se vor acorda următoarele premii: Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premiul de debut, Mențiune. Premiile vor consta în bani, diplome și cărți.

Concurenții pot participa la toate secțiunile concursului, fără restricții.

Materialele vor fi trimise pe adresa:
Cenaclul Literar ”Ion Budai Deleanu”, Str. Calea Romanilor, nr.112, C.P.335.400, Loc. Geoagiu, jud. Hunedoara, cu specificația ”Pentru Festivalul Național de Poezie Satirico-Umoristică ”Ion Budai Deleanu”, ediția a-VIII-a, Secțiunea…
Relații suplimentare se pot obține la telefon: 0732/ 11.47.83 (persoană de contact Șimonați Claudiu Nicolae).

Atenție!
Cei care vor înscrie texte care nu le aparțin sau părți copiate, vor fi descalificați din concurs. Organizatorii pot de asemenea să descalifice oricare concurent care nu dă dovadă de bun simț, respect și decență în comunicarea cu organizatorii, coordonatorii de proiect, juriul, etc.
Înscrierea în concurs reprezintă dovada acceptării tremenilor și condițiilor festivalului și asumarea obligativității respectării lui!

Precizări suplimentare:

Câștigătorii concursului vor fi anunțați telefonic sau prin e-mail în timp util, urmând să confirme prezența.
În cazul neprezentării la festivitate premiile se redistribuie.
Cheltuielile de cazare și masă pe perioada desfășurării evenimentului vor fi suportate de organizatori.

Costurile de transport vor fi suportate de fiecare participant.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.