Știri: Filmul ”Fixeur” de Adrian Sitaru, proiectat în cadrul festivalului ”Zilele Filmului European” de la Praga (12 aprilie 2018)

387
fixeur festival de film francofon

logo rubrica imago leviathan.roFilmul ”Fixeur”, lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, este inclus în programul oficial al festivalului ”Zilele Filmului European” de la Praga. După proiecția din 7 aprilie 2018, filmul va rula joi, 12 aprilie 2018, de la ora 18.00 la Cinema Světozor. Prezența filmului în cadrul acestui festival este susținută de Institutul Cultural Român de la Praga.

”Fixeur” a avut premiera mondială în toamna anului 2016, în cadrul Toronto International Film Festival şi a câștigat în decembrie 2016 Premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor și o Mențiune Specială a Juriului în cadrul Les Arcs European Film Festival.

”Fixeur” este povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își demonstreze competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu înțelege că înverșunarea cu care alege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, montajul de Mircea Olteanu, sunetul: Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu. Scenografia a fost realizată de Gina Călin, costumele de Adina Bucur, iar producători sunt Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu, co-producător fiind Jean des Forêts (Petit Film, FR).

De 25 de ani, Zilele Filmului European oferă publicului o selecţie variată a celor mai interesante filme ale cinematografiei europene. Anul acesta, 49 de filme împărţite în şapte secţiuni vor acoperi tema principală a acestei ediţii: literatură şi muzică.

Filmul Fixeur” este prezent în cadrul secţiunii Best of”, o colecţie a celor mai interesante filme europene produse în ultimii doi ani, care au avut parte de recunoaştere atât din partea publicului, cât şi din partea criticilor.

”Fixeur” este o producție 4 Proof Film (România) în coproducție cu Petit Film (Franța), realizată în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production și Movie Production Entertainment.

Arhiva rubricii Imago

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.