Știri: Gala Corneliu Coposu, ediţia a IV-a (11 noiembrie 2019, București)

148
gala c coposu

Fundaţia Corneliu Coposu, împreună cu Fundaţia Hanns Seidel şi Fundaţia Academia Civică organizează luni, 11 noiembrie 2019, ora 18.30, la Teatrul Național din București (Sala Mare), Gala Corneliu Coposu, ediţia a IV-a. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de Corneliu Coposu, gândite în detenție și scrise după 17 ani, la ieșirea din închisoare şi un extraordinar concert caritabil susţinut de chitaristul olandez, Jan Akkerman.

– Cuvânt înainte: Ana Blandiana.

–  Prezintă: Alex Ștefănescu.

–  Cele mai frumoase poeme vor fi citite de Ion Caramitru.

Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez și considerat unul din cei mai mari chitariști ai lumii, este invitat la București să susțină un concert caritabil în cadrul Galei, unde va interpreta, alături de trupa sa, piese de pe ultimul album, Close Beauty, ce a fost lansat pe 25 octombrie anul acesta, după opt ani de pauză, dar și piese consacrate din repertoriul său artistic de peste 50 de ani.

În acest an, sumele obținute din vânzarea biletelor și din alte donații vor fi direcționate către școlile cu predare în limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea și dotarea laboratoarelor de limba și literatura română.

Donațiile vor putea fi făcute în contul special deschis la Banca Comercială Română:  RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mențiunea: Pentru școlile din Nordul Bucovinei. Contul deschis cu această ocazie, va rămâne operabil pană la data de 31 decembrie 2019, pentru cei ce doresc să facă donații și după eveniment. La Gală vor fi prezenți beneficiari ai donațiilor.

Ca în fiecare an, Gala Corneliu Coposu debutează cu premierea câștigătorilor concursului de eseuri, aflat la a IV-a ediție, anul acesta având tema Prin ce diferă România din 2019 de România de până în 1989?.

Juriul este format din: Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului; Doina Alexandru, jurnalist; Dan Pavel, profesor de știinţe politice; Ioana Boca, istoric; Tudor Călin Zarojanu, scriitor și jurnalist.

Premiile acordate vor fi după cum urmează:

Premiul I – 3000 lei

Premiul II – 1200 lei

Premiul III – 800 lei

Fundația Corneliu Coposu își propune, începând din acest an, să lanseze campanii de strângere de fonduri pentru promovarea și punerea în practică a unor cauze și țeluri pentru care a luptat și a militat Corneliu Coposu, pentru care și-a dedicat atâția ani din viață și, nu în ultimul rând, pentru care Fundația Corneliu Coposu și-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor și moralității celui care a fost Corneliu Coposu.

Fundația Corneliu Coposu a stabilit ca obiectiv pentru acest an, strângerea de fonduri pentru școli românești din nordul Bucovinei (Ucraina) prin intermediul unui concert extraordinar susținut de celebrul artist olandez, chitarist de excepție, Jan Akkerman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.