Știri: „GALAtzi Bremen Country Band”, noua premieră a Teatrului pentru Copii și Tineret ”Gulliver” din Galați (17 septembrie 2023)

45
Afis complet (1)

Nu departe, ci chiar aici, pe acest mal danubian, ritmuri country răsună vesel și își cheamă publicul la noua premieră a Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver”, GALAtzi Bremen Country Band, un spectacol de Traian Savinescu.

Astfel, duminică, 17 septembrie, de la ora 10.30, această  trupă de talentați artiști aduce în fața spectatorilor o inedită adaptare după cunoscuta poveste a Fraților Grimm, Muzicanții din Bremen, ce se adresează copiilor cu vârsta de peste șapte ani.

Viziunea regizorală a lui Traian Savinescu dezvăluie o încântătoare aventură de animație pe ritmuri country. Iar povestea debutează în buza apei, unde, rupţi de lume, și aşteptând o şansă ce nu se întrevede, s-a pripăşit un grup bizar de muzicanţi hoinari. Sunt şi de multe neamuri şi modeşti (la pungă!)… dar cu orgolii şi ambiţii mari de foşti şi viitori artişti. Îi ţine strâns o amiciţie născută-n jurul unei muzici country, unde banjo, toba, glasul şi vioara sunt şi ele-n bună tovărăşie. Iar, ca povestea să nu plictisească, pe-acelaşi mal danubian va poposi şi-un grup de-animatoare călătoare, pornite cu mare elan spre-un festival de animaţie (stradal!). În tabăra băieţilor se instalează ca la ele-acasă, ademenindu-i cu o ofertă de colaborare artistică ispititoare. Insinuant, tentant, convingător, în planul lor, al fetelor, vor apărea păpuşi, actori şi muzicanţi, ce împreună se vor strădui să fie şi amuzanţi. Cu textul învăţat, cu paşii repetaţi, cu vocile lucrate şi toate celelalte finisate, fi-vor gata de drum! Spre Bremen, ştim! Cu ce şi cum… vom spune, însă nu acum! La premieră, însă, toată lumea afla!

Noul spectacol al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver” a prins viață prin contribuțiile de seamă ale echipei artistice și de creație, alcătuită din Traian Savinescu, cel care semnează dramaturgia, scenografia și regia artistică, Andrei Midișan care a îmbogățit spectacolul prin compoziția originala și aranjamentul muzical, Teodora Velescu, responsabilă de mișcare scenică, Vlad Tănase, care a realizat costumele și păpușile și Lucian Moga, ce a completat ansamblul spectacolului cu partea de light design. Dinamica spectacolului se distinge prin numeroase inserții de muzică live și instrumente, dans și coregrafie, dar și elemente specifice de animație, inspirat punctate de actorii: Nicoleta Miru-Cosma, Elena Emandi, Gina Geru, Miruna Dobrotă, Nicole Lungu, Elena Marin, Valeria Taban, Andrei Midișan, Cosmin Cosma, Andrei Ciugulea, Aurelian Iorga.

Biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.