Știri: Garry Kasparov vine la București pentru a inaugura turneul de șah Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour™ 2021 (5–14 iunie 2021)

38
Grand_Chess_Tour_2021

Ceremonia de deschidere a turneului: o sărbătoare a minții educate și inspirație pentru tineri să-și reînnoiască resursele, după șocul pandemiei, prin șah

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021 – va avea loc la București, în perioada 5–14 iunie 2021, și va fi inaugurată pe 4 iunie, cu o ceremonie oficială dedicată minții educate și onorată de participarea extraordinară a celui mai bun jucător de șah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

Evenimentul de deschidere își propune să transmită cu precădere tinerilor, dar și iubitorilor șahului și publicului larg, un mesaj de încredere și de reînnoire a forțelor proprii, după experiența dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediției: „Change your life. Make your Move. With Kasparov”.

„Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generație să descopere șahul ca sport al minții și ca instrument de educare și auto-educare pentru a face față celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viața lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viață”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet, co-organizatoarea ceremoniei de deschidere și a turneului.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 iunie, începând cu ora 13.00, la Face Convention (Piața Presei Libere, 3-5, București), și va consta într-o conferință de presă, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorți a jucătorilor și o serie de evenimente cu invitații, cu participarea celor 10 jucători de șah înscriși în turneu și a marelui maestru internațional Kasparov. Agenda completă a evenimentului va fi comunicată ulterior.

Competiția de șah care se va desfășura la București între 5–14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour™ 2021. Organizatori sunt Federația Română de Șah, Fundația Superbet și Grand Chess Tour (GCT). Vor participa 10 șahiști recunoscuți la nivel internațional, printre care și cel mai bun șahist al României, care a fost confirmat de (GCT) ca wildcard. Șahiștii înscriși sunt: Fabiano Caruana; Levon Aronian; Anish Giri; Alexander Grischuk; Wesley So; Shakhriyar Mamedyarov; Teimour Radjabov; Maxime Vachier-Lagrave; Richard Rapport, Constantin Lupulescu.

Concursul va fi de șah clasic, spre deosebire de ediția din 2019 găzduită de România, care a fost de șah rapid și blitz. Șahiștii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câștigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la București se ridică la 350.000 Euro.

Ierarhia jucătorilor înscriși în etapa de la București:

# Nume Tipul jucătorului Țara FIDE Rating URS Rating
1 Caruana, Fabiano Jucător de bază USA 2820 2800
2 Aronian, Levon Jucător de bază ARM 2781 2784
3 Giri, Anish Jucător de bază NED 2780 2769
4 Grischuk, Alexander Jucător de bază RUS 2776 2785
5 So, Wesley Jucător de bază USA 2770 2792
6 Mamedyarov, Shakhriyar Jucător de bază AZE 2770 2771
7 Radjabov, Teimour Jucător de bază AZE 2765 2770
8 Vachier-Lagrave, Maxime Jucător de bază FRA 2760 2799
9 Rapport, Richard Jucător de bază HUN 2763 2748
10 Lupulescu, Constantin Wildcard ROU 2656 2652

Informații de sănătate publică

Ceremonia de deschidere și turneul de șah se vor desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Accesul se va face pe bază de dovadă a vaccinării, dovadă a prezenței anticorpilor sar-cov-2, sau de rezultat negativ al unui test rapid, făcut la intrare. Spațiile vor fi amenajate cu respectarea distanței fizice dintre participanți. Masca va fi obligatorie în interior.

Sprijin pentru eveniment

Sponsor principal: Superbet

Sponsor: One United

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.