Știri: Institutul Cultural Român susține participarea României la Eurovision (9–13 mai 2017)

994
eurovision-2017 icr Ilinca Băcilă şi Alex Florea
Ilinca Băcilă şi Alex Florea. Sursa foto: ICR

Institutul Cultural Român susține participarea României la competiția muzicală Eurovision, defășurată la Kiev, în perioada 9–13 mai 2017.

Unul dintre cele mai longevive și iubite evenimente muzicale, Eurovision are drept miză aducerea unui plus de vizibilitate talentelor muzicale din România. În urma selecției naționale, Ilinca Băcilă şi Alex Florea au câștigat cu peste 10.000 de voturi. Piesa Yodel It!”, un hibrid între mai multe stiluri muzicale, printre care yodelling, rap şi rock, va intra în competiția Eurovision din luna mai. Pe locul al doilea al selectiei nationale, la o distanţă considerabilă, cu jumătate din voturile obţinute de câştigători, s-a clasat Mihai Trăistariu. Podiumul a fost completat de trupa Instinct, care a primit de la spectatori cu puţin peste 3.000 de voturi.

Mihai Alexandru, muzician cu un istoric de 10 prezențe în finala Eurovision România, a colaborat de acestă dată cu textiera Alexandra Niculae. Piesa Yodel It!” pune în valoare vocile celor doi interpreți, care au convins juriul încă din prima etapă a selecției.

Ilinca Băcilă a devenit cunoscută în urma participării în 2014 la Vocea României, uimind prin abilitatea ei de a face yodeling. Colegul său, Alex Florea are, de asemenea, experiența concursurilor de talente. Vocalist și actor din Constanța, el și-a demonstrat versatilitatea prin participările la X Factor în 2014 și la Vocea României în 2015. Eurovision 2017 se desfășoară sub sloganul ”Celebrate diversity”, iar finala va avea loc pe 13 mai 2016 la Kiev. Piesa României va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai.

Contraconcurenții țării noastre vor fi: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia, Belarus. Competiția va fi trasmisă de peste 40 de televiziuni din întreaga lume, printre care si TVR Internațional. Emisiunile dedicate proiectului EUROVISION România vor fi transmise pe cinci continente: Europa, America de Nord, Africa, Australia și Asia. De la începuturile sale din anul 1956, Eurovision a rămas unul dintre cele mai vizionate și populare concursuri muzicale internaționale, având cifre de audiență record. O serie de artiști internaționali datorează, acestui concurs, debuturile muzicale, cele mai importante participări fiind cele ale trupei ABBA (locul 1 în 1974), ale artișitilor Céline Dion (locul 1 în1988) și Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.