Știri: Întâlnire cu scriitorul Cătălin Mihuleac (28 februarie 2019, Berlin)

139
catalin mihuleac roman

Cătălin Mihuleac este autorul unui roman provocator și extrem de solicitant emoțional, nu doar prin limbajul frust, cât mai ales prin opțiunea de a privi fără complezență un subiect mai mult decât incomod și cel mai adesea ocultat: pogromul de la Iași din 29 iunie 1941.

Aflat la Berlin în rezidență de documentare, Cătălin Mihuleac a răspuns invitației ICR Berlin de a deschide un dialog cu publicul pornind de la acest roman, ”America de peste pogrom”, tradus în germană de Ernest Wichner (”Oxenberg & Bernstein”), salutat la superlativ de critică și prezentat la Festivalul de Literatură de la Berlin, ediția din 2018. Evenimentul va avea loc joi, 28 februarie 2019, ora 19.00, la sediul ICR Berlin (Reinhardtstr. 14, 10117).

Nu doar scrierea a solicitat o formă severă de disciplină și decisă expunere, după cum ne mărturisește autorul, dar nici cititorul nu va putea evita o lectură dificilă. Din această tensiune, probabil necesară, se poate naște o reală comunicare și o mai nuanțată înțelegere. Autorul se declară deschis interogațiilor, mărturisirilor despre parcursul său de scriitor și lecturii câtorva fragmente (în română cu vocea autorului, în germană cu cea a actriței Monica Broos).

Intrarea la eveniment este liberă.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.