Știri: ”Istoria sionismului din România” (19 și 26 septembrie 2019, Tel Aviv)

24
istoria sionismului

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă seria de evenimente organizate în limba ebraică și destinate descendenților evreilor originari din România – generațiile a II-a și a III-a, cu o serie de prelegeri în cadrul ”Cafenelei Românești”, ce-i va avea ca invitați pe profesorul Avraham Daskal și pe cercetătoarea Sylvia Hershcovitz. Prezentările celor doi vor aborda diverse aspecte ale sionismului din România secolelor XIX și XX.

Evenimentele, în limba ebraică, vor fi realizate în colaborare cu grupul ”Shorashim Romanim – Rădăcini românești” și vor avea loc la sediul ICR Tel Aviv, în data de 19 și 26 septembrie 2019, de la ora 18.00.

Avraham Daskal este lector la Universitatea Bar-Ilan și autor al mai multor studii despre istoria sionismului care abordează inclusiv situația acestuia în România. Intervenția sa, din data de 19 septembrie, va trata următoarele subiecte: istoria familiei Aharonson, mișcarea underground Nili, prima Aliya românească, sionismul din România, Congresul de la Focșani.

Avraham Daskal va susține o prelegere cu titlul 100 de ani de la dispariția lui Aaron Aharonsohn, fondatorul mișcării de rezistență ”Nili”  în data de 19 septembrie 2019, de la ora 18.00, la sediul ICR Tel Aviv.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.