Știri: ”Itinerarii”, expoziție Cerasela Dragoș Avanu (10–22 mai 2018, București)

525
Cerasela Dragoș Avanu, ”Stradă în Sighișoara”
Cerasela Dragoș Avanu, ”Stradă în Sighișoara”

Asociația Culturală ARTAR și Biblioteca Națională a României vă invită în perioada 10–22 mai 2018 să vizitați expoziția de pictură ”Itinerarii” a artistei Cerasela Dragoș Avanu, găzduită în Sala Pergament (B-dul Unirii, nr. 22). Vernisajul va avea loc joi, 10 mai 2018, ora 18.00. Prezintă Roxana Bărbulescu, critic de artă, curatorul expoziției.

”Expoziția intitulată Itinerarii a artistei plastice Cerasela Dragoș Avanu este un adevărat periplu vizual ce ne poartă în diverse orașe ale lumii: Florența, Atena, Istanbul, Paris, București, Timișoara, Sighișoara, artista ilustrând în lucrările sale, realizate în tehnica acuarelei și a picturii în acrilic, nu acele locuri care trezesc interesul tuturor turiștilor, ci colțuri pitorești care au sensibilizat-o prin picturalitatea lor.  

Fie că sunt interioare de epocă învăluite de o lumină ce întreține atmosfera nostalgică, fie că sunt străzi însorite, fațade de case sau curți interioare din care se întrevăd doar câteva elemente definitorii care le fac recognoscibile, artista le redă degajat, spontan, vădind o predilecție pentru acea parte din zi în care totul este inundat de soare, de căldură. 

Prin suplețea tușelor, transparența culorilor și luminozitatea aparte a suprafețelor picturale, artista conferă imaginilor sale o vitalitate care ne captează și ne contaminează și pe noi, privitorii, remarcând în compozițiile sale, indiferent de tehnica în care sunt realizate, acel neastâmpăr care-i este deja caracteristic Ceraselei Dragoș Avanu.” – Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Program de vizitare: luni, miercuri, vineri, sâmbătă, între orele  9.00–18.00; marți, joi, între orele 9.00–20.00.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.