Știri: „Kiritza sau Jocul de-a…” pe scena Sălii Mari a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (26 iunie 2022)

19
Oana Berbec. Foto: Florin Ghioca. Sursa: TNB
Oana Berbec. Foto: Florin Ghioca. Sursa: TNB

Spectacolul Kiritza sau jocul de-a…, realizat și regizat de coregraful Gigi Căciuleanu, va participa la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfășoară în perioada 24 iunie–3 iulie 2022.

Kiritza se va juca pe scena Sălii Mari a Teatrului Național „Radu Stanca” duminică, 26 iunie, de la ora 16.00. De câteva zile spectacolul TNB este sold out! Printre dansActorii și dansActrițele care vor evolua sub bagheta lui Gigi Căciuleanu la Sibiu se numără Aylin Cadîr, Fulvia Folosea, Victoria Dicu, Lari Giorgescu, Ciprian Nicula, Axel Moustache, Mihai Munteniță, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Ionuț Toader și bineînțeles, soprana Oana Berbec, cea care a devenit cea mai modernă Chiriță a lui Alecsandri, o divă în viziunea celebrului coregraf și regizor român Gigi Căciuleanu.

Jocul de-a… Amorul?… Diva?… Cuceritul?… Cântatul? Imaginație ‒ musai să fie! ‒ ca să intrați în jocul propus de regizorul-coregraf, să savurați textele lui Alecsandri traduse în vorbă mișcată și vorbă cântată, să descâlciți ițele întortocheate ale intrigilor Kiritzoaiei ajunsă fermecătoare divă de operă ‒ Kiritza-și schimbă vocea, dar năravurile ba! ‒ înzestrată cu acute dintre cele mai strălucite și amețitoare.

Spectacolul este produs de Teatrul Național din București, în coproducție cu Fundația Art Production și Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu sprijinul JTI, fiind prezentat în premieră la 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri. Kiritza sau Jocul de-a… este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Comunicat al Teatrului Național din București

Arhiva Teatrul Național din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.