Știri: La muzeu în România: comori unicat din patrimoniul românesc (17 iunie 2020, Madrid)

42
museo-nacional-de-la-aldea-de-bucarest_1

logo icrTradiții. Valoare. Frumusețe – cultură și civilizație românească autentice, toate se dezvăluie și vorbesc vizitatorilor în limbajul veșniciei.

Cele mai prețioase piese și artefacte unicat, documente și imagini de arhivă, istorii reale, dar poate mai puțin cunoscute, și mărturii inedite ale specialiștilor români vor fi prezentate de Institutul Cultural Român de la Madrid, într-o serie de materiale dedicate publicului său din Spania, despre cinci muzee din România recunoscute pe plan internațional pentru valoarea inestimabilă a colecțiilor de patrimoniu.rubrica museum leviathan.ro

Din 17 iunie 2020, în fiecare zi de miercuri, ICR MADRID invită publicul să descopere altfel câteva momente semnificative din istoria și cultura română evocate prin exponate ale Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeului Național al Literaturii din România, Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, și un material special despre Ateneul Român, prima și cea mai reprezentativă scenă muzicală a României.

Proiectul propus de ICR Madrid conține informații despre piese și lucrări de artă mai puțin cunoscute, despre documentele unicat ale muzeelor, plasându-le în context istoric și cultural și narând astfel un episod din trecutul nostru milenar.

Vă invităm așadar să pășiți, însoțiți de specialiști, muzeografi și cercetători, în lumea virtuală a muzeelor din România și să descoperiți comori unicat din patrimoniul românesc.

Documentarele vor fi disponibile pe pagina de Facebook, contul Twitter și canalul YouTube ale ICR Madrid.

Institutul Cultural Român de la Madrid mulțumește tuturor acelora care au făcut posibil acest proiect și care ne-au sprijinit, cu profesionalism și pasiune, în realizarea documentarelor.

Comunicat al ICR Madrid

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.