Știri: Lansare de carte: ”Scadența” de Horia Liman, Editura Ars Longa (26 septembrie 2019, Negrești-Oaș)

104
lansare carte ars longa scadenta horia liman

logo carte rubrica leviathan.roJoi, 26 septembrie 2019, ora 17.00, la Galeriile de Artă ”Dr. Mihai Pop” – Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș, va avea loc prezentarea romanului Scadența de Horia Liman. Apărut la Editura Ars Longa (colecția ”Perseide”, traducere din limba franceză și postfață: Rodica Gabriela Chira, prefață: Adrian Liman).

La eveniment vor participa: Felician Pop, președintele Asociației Scriitorilor de Nord-Vest, Satu Mare, etnograful Remus Ilie Vârnav, prof. dr. Mihaela Gorean, de la Liceul Teoretic din Negrești Oaș, scriitorul Ioan Nistor și conf. univ. dr.  Rodica Gabriela Chira, de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Programul se va încheia cu un moment artistic susținut de cunoscuta interpretă Maria Tripon.

Horia Liman s-a născut la București în 1912, într-o familie evreiască originară din Brăila. A debutat ca jurnalist în 1930, însă, din cauza originii sale, în 1940 a fost înlăturat din presă. După război, a fost o perioadă redactor-șef adjunct la ziarul ”Scînteia” și redactor-șef la revista ”Contemporanul”. În 1970 a părăsit țara, cerând azil politic în Elveția, unde a colaborat la mai multe publicații francofone. A scris mai multe nuvele și romane, dintre care amintim L’échéance (Scadența), unde prezintă tradițiile ancestrale din zona Oașului, și Les bottes (Cizmele), ce reprezintă o vastă frescă a perioadei 1930 – 1970 din România, ambele fiind foarte bine primite de publicul elvețian. De altfel, cu romanul Les bottes a obținut, în 1993, Premiul Schiller al asociației elvețiene Schweizerische Schillerstiftung. S-a stins la Neuchâtel în 2002.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.