Știri: Lansarea romanului ”Dunele de aur” (4 februarie 2020, Tel Aviv)

52
tel aviv lansare-de-carte-neomi-druckman

logo carte rubrica leviathan.roInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă seria tradițională de evenimente culturale ”Cafeneaua Românească”, cu lansarea romanului Dunele de aur de Neomi Druckman, apărut în noiembrie 2019 la Editura Matar din Israel.

Evenimentul, în limba ebraică, va avea loc marți, 4 februarie 2020, ora 18.00 la sediul ICR Tel Aviv (Bd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6).

Printre participanții la eveniment se vor afla și personalități culturale ale comunității israelienilor originari din România, care vor prezenta volumul și vor împărtăși publicului prezent experiențe personale și raportări identitare la rădăcinile românești.

Program:

Moderator: Avihai Druckman

Introducere: Martin Salamon, director ICR Tel Aviv

Dr. Gali Tibon, cercetătoare în domeniul Holocaustului din România

Eyal Fabian, organizația A.M.I.R.

Ben Vered, redactor-șef al Editurii Matar

Tsiky Berger Cohen, grupul ”Rădăcini Românești”

Michal Diamant, Universitatea Bar Ilan

Shoshi Huberman

Neomi Druckman, autoarea cărții Dunele de aur

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Volumul Dunele de aur redă povestea a trei femei, originare din România. Hanale și părinții ei, Rozina și Șandor, fac alyia în 1952 și li se repartizează o locuință în Holon. În blocul de locuințe trăiesc diferite familii de olim care încearcă să lase în urmă trecutul și experiențele traumatice peste care încă nu pot trece. Hanale se întoarce în orașul copilăriei ei, Holon, pentru a descoperi poveștile de viață ale celor trei eroine ale romanului, Rozina, Ela și Bianca. În același timp, aceasta pătrunde din nou în tărâmul amintirilor și într-un spațiu care, precum oamenii care îl populează, și-a schimbat înfățișarea odată cu trecerea timpului.

Neomi Druckman s-a născut la Arad, în România, este absolventă a Facultății de Literatură și Psihologie din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim și deține un master și un titlu de doctorat în domeniul Studiului Talmudului. A activat mulți ani în cadrul Ministerului Educației din Israel și susține frecvent conferințe pe teme specifice iudaismului. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Israel și membră în organizația A.M.I.R.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.