Știri: Lansarea volumului ”Dragă Cioran (Cronica unei prietenii)” de Alina Diaconu (6 mai 2019, București)

192
Alina Diaconu
Alina Diaconu

Luni, 6 mai 2019, ora 16.00, la Muzeul Național al Literaturii Române din București (str. N. Crețulescu, nr. 8), scriitoarea Alina Diaconu, sosită din Argentina, unde este recunoscută ca o personalitate prestigioasă a literaturii sud-americane, va lansa recenta ei carte ”Dragă Cioran (Cronica unei prietenii)”, tradusă din spaniolă în limba română de hispanista Gabriela Banu.

Evenimentul se va desfășura în prezența reprezentanților Institutului Cultural Român din București, ai Ambasadei Argentinei în România, ai Ministerului  Românilor de Pretutindeni, ai Uniunii Scriitorilor din România, ai Ligii Culturale ”România-Franța” din Sibiu.

Prezentarea va fi susținută de acad. Eugen Simion, criticul literar Anca Sîrghie, filozoful Marin Diaconu și traducătoarea Gabriela Banu.

Autoarea va da autografe atât pe noua ei carte,  în care evocă amiciția sa creatoare cu Emil Cioran din anii 1985 – 1995 la Paris, cât și pe romanele ei traduse în limba română. Iubitorii de literatură au rara ocazie de a cunoaște pe cea mai apreciată scriitoare de origine română care trăiește în prezent pe continentul sud-american.  (A. S.)

Organizatoarea evenimentului: criticul literar Anca Sîrghie.                                

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.