Știri: Manifestări dedicate Zilei Copilului – 1 Iunie 2020

89
ziua copilului romania

– Astăzi, 1 iunie 2020, începând cu ora 10.00, din jumătate în jumătate de oră, mari muzicieni români apar în materiale video pe contul de Facebook Radio România Muzical, pentru a le explica copiilor cum arată şi cum funcţionează instrumentele muzicale. Înregistrările vor fi disponibile şi pe contul Youtube Radio România Muzical.

La ora 10.00, Asociaţia „Tribul artistic” din Timişoara propune chiar un spectacol dedicat instrumentelor de percuţie. În distribuţie: Vlad Popescu, Radu Dunca, Andreea Spânu, Sorina Savii, Ovidiu Andriş, Ionuţ Pârvulescu. Proiectul este organizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

La ora 10.45, intră în scenă viola şi Cristian Ladislau Andriş, şeful partidei violă Swiss Orchestra, Orchestra of Europe, Romanian Chamber Orchestra şi profesor la Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara.

– Ora 11.00 este rezervată flautului şi lui Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai importanţi flautişti ai generaţiei sale, de multe ori admirat în calitate de solist pe scena Sălii Radio.

 Ora 11.30 – vioara. O vioară Stradivarius mânuită de Răzvan Stoica, îndrăgitul solist, format în Olanda, cu importante premii internaţionale în palmares.

Ora 12.00 – pianul. Alături de pianista-vedetă Alexandra Dariescu, autoarea unui alt celebru proiect dedicat celor mici, „The Nutcracker and I”.

– Ora 12.30 – violoncelul. Cu singurul câştigător român al celebrului concurs Ceaikovski de la Moscova, excepţionalul Andrei Ioniţă.

– Ora 13.00 – orchestra. Despre care ne poveşte dirijorul Cristian Măcelaru, dirijor şef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Köln, recent premiat cu un Premiu Grammy.

– Şi în programele sale din FM, Radio România Muzical a pregătit ediţii speciale dedicate copiilor, la emisiunile „Musica viva” (orele 7.00-10.00) şi „Perpetuum mobile” (17.00-19.00), lucrări inspirate de universul copilăriei, difuzate în toate emisiunile Radio România Muzical pe parcursul zilei de 1 iunie.

Primăria Municipiului București, prin Teatrul „Ion Creangă”, celebrează Ziua Internațională a Copilului – 1 Iunie prin evenimentul online Spectacole de poveste găzduite de Teatrul „Ion Creangă”, o inițiativă care readuce în atenția publicului o selecție de spectacole prezentate la București în perioada 2015-2017, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii (FITC). Evenimentul se desfășoară în perioada 30 mai – 1 iunie, online, pe pagina FB.com/TeatrulIonCreanga, unde sunt transmise producții realizate de teatre și companii de artele spectacolului din diferite colțuri ale lumii. Astfel, micuții spectatori din Capitală și nu numai sunt invitați să vizioneze spectacole din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) – sau din programul artiștilor din Cluj-Napoca (MiniReactor).

Din programul de astăzi:

Ora 11.00 – „Circul Mandragora”, Circul Mandragora, Argentina (+6 ani)

Ora 18.00 – „Povestea unui om și a umbrei sale”, Teatrul Principio Attivo, Italia (+5 ani)

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar şi ateliere de creaţie, de gătit şi de magie. Pagina de Facebook a teatrului va fi transformată, astfel, într-o scenă virtuală pentru a sărbători Ziua Copilului. Din programul zilei:

Astăzi,1 iunie, de la ora 11.00, copiii sunt invitaţi să urmărească aventurile gâscanului Gagaga. Spectacolul transmis din curtea interioară a teatrului va fi prezentat fără public, dar accesibil tuturor online.

Atelierul „1 iunie în grădină” va fi transmis de la ora 17.00 şi este recomandat copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

Ada Milea este unul din invitaţii speciali ai teatrului, cu un cadou muzical ce va fi postat online ca mesaj de la mulţi ani pentru toţi copiii. Un alt cadou muzical este prezentat de Charlie Fălămaş, acesta pregătind un fragment din „Hermann visează”, cel mai nou spectacol produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret din Sibiu. De asemenea, actorii teatrului au pregătit câteva surprize animate.

 O apariție inedită este Christianis, unul dintre cei mai îndrăgiţi magicieni români care îi va iniţia pe cei mici în misterele magiei printr-un episod în care îşi va explica unul din trucurile folosite la scenă. Materialul va fi disponibil în dimineaţa zilei de 1 iunie, de la ora 10.00.

Ziua de 1 iunie 2020 se va încheia cu multă energie pozitivă transmisă de actriţa Nicoleta Lefter şi de Alina, într-un performance video cu titlul Poţiuni de alungat virusul programat pentru ora 19.00.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.