Știri: Micro-turneul Teatrului Apropo cu spectacolul „Dincolo de oglindă” continuă online (14 și 21 noiembrie 2020)   

57
Dincolo de oglinda turneu

Teatrul Apropo mută în online micro-turneul în teatrele din țară și oferă gratuit spectacolul Dincolo de oglindă, o creație colectivă în regia lui Radu Popescu.

Micro-turneul a început offline în data de 1 noiembrie 2020 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați și în contextul actual continuă online după următorul program:

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ora 12.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe

Spectacolul va putea fi vizionat timp de 24 de ore gratuit (până duminică, 15 noiembrie 2020, ora 12.00), pe:

– Contul Vimeo al Teatrului Apropo: https://vimeo.com/teatrulapropo;

– Pagina de Fb a Teatrului Apropo: https://www.facebook.com/TeatrulApropo;

– Pagina de Fb a Teatrului „Andrei Mureșanu”: https://www.facebook.com/teatrulandreimuresanu

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 12.00, la Teatrul de Stat din Constanța

Spectacolul va putea fi vizionat timp de 24 de ore gratuit (până duminică, 22 noiembrie 2020, ora 12.00), pe:

– Contul Vimeo al Teatrului Apropo: https://vimeo.com/teatrulapropo

– Pagina de Fb a Teatrului Apropo: https://www.facebook.com/TeatrulApropo

– Pagina de Fb a Teatrului de Stat Constanța: https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta

Spectacolul a fost pus în scenă și filmat la Teatrul Apropo din București și difuzat online în premieră absolută în cadrul celei de-a 10-a ediții a festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, care a avut loc în perioada 9–18 octombrie 2020.

Inspirat din micro-eseurile din volumul Oglinzile de Petru Creția, spectacolul explorează prin mișcare, sunet și poezie experiențele personale ale corpului și ale imaginii corpului în societatea contemporană, punând întrebări extrem de actuale despre relația dintre corp, sine și percepția celorlalți … în vremuri de distanțare socială, purtare obligatorie de măști și „apropierea” pe care ne-o oferă spațiile virtuale; în fapt, mijloace care ne înstrăinează tot mai mult unii de alții și de noi înșine.

Spectacolul a fost precedat de o serie de ateliere gratuite de terapie prin teatru în urma cărora au fost colectate, prin metoda Viewpoints și metode de lucru înrudite, insight-uri valoroase de la participanții care au dorit să împărtășească experiențe personale legate de corp și imaginea acestuia.

Chiar dacă situația pandemică ne pune piedici, noi am ales să ne reinventăm și să continuăm demersul nostru de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul, de a educa prin teatru generații noi de spectatori, de a pune în discuție prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiștilor și ale publicului. Știm că spectacolele înregistrate și difuzate online nu vor putea înlocui emoția dintr-o sală de teatru, însă în același timp sesizăm oportunitatea ca teatrul independent și arta create de tinerii artiști să ajungă dincolo de sala de spectacol, la inimile cât mai multor spectatori”, a declarat Radu Popescu, regizorul și dramaturgul spectacolului Dincolo de oglindă și directorul Teatrului Apropo.

Proiectul Dincolo de oglindă este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul Sesiunii de proiecte II/2020.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.