Știri: Ministerul Culturii a semnat contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului Internațional „George Enescu”

39
2021 George Enescu International Festival

logo rubrica musica leviathan.roMinisterul Culturii a semnat luni, 14 iunie 2021, contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului Internațional „George Enescu”, care va avea loc între 28 august și 26 septembrie 2021, la București și în mai multe orașe din țară.

Acest lucru permite avansarea demersurilor de organizare a ediției a 25-a a Festivalului „Enescu” conform programului comunicat, care poate fi găsit aici. Alocarea finanțării pentru programul Festivalului „Enescu” 2021 a fost anunțată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în luna februarie 2021, iar ulterior Parlamentul a aprobat-o.

Peste 3500 de artiști străini și români vor participa la Festival, în condițiile în care evenimentul va avea o durată record de 4 săptămâni. Concertele se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare. Până pe 28 iunie, iubitorii muzicii care vor să aibă acces la abonamente se pot înscrie la loteria abonamentelor, la acest link: https://service.eventim.ro/loterie-festivalul-enescu-2021/. Tragerea la sorți va fi pe 1 iulie, iar câștigătorii vor avea 14 zile pentru a cumpăra abonamentele. Pe 19 iulie, se vor pune în vânzare biletele individuale.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul „Enescu” 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.